woensdag 17 juli 2024
spot_img

Feestelijke muzikale agrarische markt met proeverij op Streekplein op 12 juli

De agrarische sector wil u door middel van een feestje op vrijdag 12 juli laten genieten van de lekkere hapjes die je zonder veel moeite kunt maken van de gezonde en milieuvriendelijke producten die hier in de omgeving worden geteeld. De markt is van 11 tot 17 uur. De organisatie in opdracht van LTO West Friesland heeft gekozen voor het Streekplein Bovenkarspel omdat Stede Broec de eerste beheerder was van polder Het Grootslag. Op de plek waar waterschap Het Grootslag is gestart moet men het ook vieren.

Met deze feestelijke markt wordt het jubileum Grootslag 600 jaar afgesloten. Er is de hele dag muziek. Even een gesprekje aanknopen met de teler van producten, even hapjes proeven onder het genot van muziek en een drankje.

Boekpresentatie
De organisatie hoopt op prachtig weer zodat het genieten is. De presentatie van het boek ‘Het Grootslag polder in beweging’ is om 14 uur. Daarna draait Cees Weel, de allerbeste diskjockey van de Streek, muziek Het boek is te bestellen op www.boerenentuinderspakkenuit.nl bij het item agrarische markt.
Het boek wordt om 14.00 uur gepresenteerd en overhandigd aan bestuurders van de polder. Maar ook aan Eerste Kamerlid Andrea van Langen en gedeputeerde Jelle Beemsterboer. Na de presentatie zullen we met hen over de markt lopen waar u ook de gelegenheid krijgt om met hen in gesprek te gaan.

Groenten en planten
Welke producten zult u tegenkomen? Spinazie, aardbeien, eieren ,bloemkool broccoli en dergelijke, zowel biologisch als regulier. Maar ook tuinplanten zijn aanwezig zodat u uw tuin vol kan zetten met prachtige planten die hier zijn gekweekt. We hebben de afgelopen tijd veel regen gehad en men denkt dat dit in de toekomst nog veel meer gaat gebeuren. U kunt de agrarische sector helpen door meer tuin aan te leggen. Samen moeten we het doen.

Vruchtbaarste delta
Afsluiting van een druk, maar goed jaar. In de politiek heeft men meer oog gekregen voor de vruchtbaarste delta van Europa. Voedsel is een van de belangrijkste eerste levensbehoefte en als de teeltoppervlakte steeds kleiner wordt en de bevolking groeit ontstaat een tekort. Na alle regen zien we de voedsel prijzen stijgen. Maar de agrarische sector wil er alles aan doen om een goed en veilig voedselpakket te produceren voor een betaalbare prijs. Wilt u hier meer van weten kom dan naar de markt, de plek om te verbinden.

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen