woensdag 17 juli 2024
spot_img

Feestelijke samenkomst toekomstige bewoners Bangert-Zuid

Op donderdag 10 maart werd het startsein gegeven aan de bouw van de laatste 2 woningen in plan Bangert-Zuid in Andijk, bestaande uit 4 twee-onder-een-kapwoningen en 5 vrijstaande woningen. Wethouder Andrea van Langen kreeg de eer van Jan Kuin van Kuin Vastgoedontwikkeling om de eerste paal te slaan onder toeziend oog van de toekomstige bewoners. Zeven woningen worden dit voorjaar opgeleverd. De gemeente is verheugd dat de bouw goed verloopt.

Geliefde locatie
Met de bouw van de laatste 2 woningen nadert plan Bangert-Zuid haar voltooiing. Het gaat om een mooie locatie in Andijk West in de nabijheid van het IJsselmeer. De woningen zijn volledig gasloos, optimaal geïsoleerd en duurzaam. De belangstelling voor de woningen was dan ook zeer groot.

Grote vraag naar woningen
In haar toespraak liet wethouder Andrea van Langen weten dat de gemeente zich de afgelopen jaren sterk heeft gemaakt om veel woningen te realiseren. De inzet van de gemeente is erop gericht ook aankomende jaren nog veel woningen te bouwen. De gemeente is momenteel bezig met 27 plannen voor meer dan 1.000 woningen in alle kernen van de gemeente. Er zal vooral veel gebouwd worden voor jonge gezinnen in Medemblik, Andijk, Wognum en Wervershoof. Dit is volgens wethouder Van Langen nodig om aan de grote vraag te kunnen voldoen. Ze benadrukte het belang van de gemeente om hier de ruimte voor te krijgen van de provincie en de landelijke overheid.

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen