dinsdag 23 juli 2024
spot_img

Fieke is singer-songwriter en plaatst haar muziek op Youtube

Fieke schrijft zelf liedjes in haar muziekstudio en plaatst deze nu ook op Youtube. “Mijn man heeft jarengeleden deze studio gebouwd, genaamd Hodaya, wat onder andere voor dankbaarheid staat, en daar ben ik nog iedere dag blij mee.” Fieke is altijd al met muziek bezig, heeft in bands gespeeld en zelfs een theatergroepje met vriendinnen gehad waar een heel theaterprogramma uit ontstond. “Ik ben gek op muziek!”

Van jongs af aan
De ouders van Fieke zongen in een koor en Fieke begon zelf met gitaarles toen ze negen was. “Ik leerde meteen zingen tijdens het spelen en dat viel in de smaak waardoor ik daarna op pianoles ging.” Fieke vertelt dat ze dat een jaar gedaan heeft, waarna ze een jaar drums speelde. “Na een tijdje wil ik weer wat anders dus na een jaar hield ik ook daar weer mee op. Ik kan trouwens geen noten lezen, het gaat puur op gevoel,” vertelt Fieke lachend. Toen Fieke zestien was belandde ze in een bandje, waar ze als enige meid tussen de mannen stond. “We hebben veel opgetreden en deden mee aan wedstrijdjes.” Hierna is ze altijd door blijven schrijven en heeft ze nog 1 á 2 jaar met twee anderen de band ‘Sowseed’ gehad. Daar speelden het trio nummers die Fieke zelf geschreven heeft.

Eigen nummers
Fieke schrijft over dingen die ze zelf heeft meegemaakt en die haar raken. “Mijn teksten zijn vaak wel diepzinnig en mijn doel is dat het andere mensen raakt, dat ze erover nadenken en dat ze dichterbij zichzelf komen en zichzelf beter leren kennen.” Ze vervolgd dat ze geprobeerd heeft om oppervlakkigere teksten te schrijven maar vertelt lachend dat dat niet zo goed lukte. “Er zit wel eens wat onzinnigs tussen maar de rest is dan weer diepzinnig.” Zelf houdt Fieke onder andere van de Kelly Family en de Beatles en muziek met Spaanse en Ierse invloeden, muziek waar de instrumenten goed te horen zijn.

Youtube
Samen met vriendin Lieneke treedt ze nog wel eens op onder de naam Yellow and Blue. Zij speelt gitaar en zingt ook. De vriendinnen verlangen naar een band maar hebben deze nog niet gevonden. “De meeste mensen hebben het erg druk, ik hoop het al zolang maar tot nu toe is het nog niet gelukt.” Fieke kan gelukkig veel zelf qua instrumenten en heeft op haar Youtube account onder de naam Fieke Hauwert haar liedjes staan en de liedjes van Yellow and Blue.

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen