dinsdag 28 mei 2024
spot_img

Filmavond in De Kapel

Op woensdag 28 februari wordt de film ‘Lion’ gedraaid in De Kapel.

De Protestantse Gemeente Andijk-Wervershoof i.w. is een open en gastvrije gemeente. We willen de oude woorden van de traditie verbinden met onze eigen ervaringen. Daarbij is iedereen welkom. Lid van een kerk of niet. Tijdens de filmavonden vertonen wij films waarbij levensthema’s centraal staan. U bent welkom om te kijken en vervolgens met elkaar in gesprek te gaan. Of niet, dat staat u vrij. ‘Lion’ is een feelgood movie, zeggen hoofdrolspelers Kidman en Patel. “Ik hoor vaak dat mensen na deze film gelijk hun familie willen bellen om te vertellen dat ze van hen houden”, zegt Patel. “Het verhaal gaat over eenheid en familie en dat is juist nu een mooie boodschap om de wereld in te sturen.” Andere thema’s zouden kunnen zijn: zoeken naar identiteit, wie ben ik, waar hoor ik bij? Iedereen zal er weer iets anders in zien.

De film Lion is een ontroerende zoektocht naar afkomst en vertelt het levensverhaal van de inmiddels 35-jarige Saroo Brierley. In 1986 – hij was toen slechts vijf jaar oud – raakte hij verwijderd van zijn familie en belandt hij 1.600 kilometer verderop in de miljoenenstad Calcutta. Hij spreekt alleen Hindi en geen Bengaals, dus communiceren is onmogelijk. Een op het oog vriendelijke medewerker van het station neemt hem mee, maar zodra er een geheimzinnige vriend langskomt, ruikt Saroo onraad en vlucht hij. Niet lang daarna belandt hij in een weeshuis, waar hij uiteindelijk geadopteerd wordt door een Australisch echtpaar. Door een samenloop van omstandigheden, gaat Saroo op zijn 30e op zoek naar de plek waar hij zijn familie kwijtraakte.

‘Lion’ is een verfilming van Saroo Brierleys memoires ‘A Long Way Home’. Over deze indrukwekkende film, met o.a. Dev Patel als Saroo en Nicole Kidman als zijn adoptiemoeder, zult u nog lang napraten. Daarvoor is na afloop van de film dan ook gelegenheid. De speelduur is 118 minuten.

Toegang is gratis. Koffie/thee €1.50
Inloop om 19:30 uur, de film start om 20:00 uur.

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen