zaterdag 13 april 2024
spot_img

Filmavond met de documentaire ‘Een mysterie ontrafeld’.

Woensdag 15 februari 2023 in de Achterzaal van de Gereformeerde Kerk Andijk, aanvang 19.30 uur.
In de Bijbel lees je dat Jezus nogal eens gebruikmaakt van beeldspraak om de mensen iets duidelijk te maken. Zo kom je beeldspraak tegen die betrekking heeft op een bruiloft. Jezus noemt zichzelf de Bruidegom, de gemeente (christenen) Zijn bruid en Jezus brengt een bruiloftsmaaltijd ter sprake (vergelijk bijvoorbeeld Matteüs 22: 1-14). Onze kennis van een hedendaagse, Hollandse bruiloft helpt nauwelijks bij het begrijpen van deze beeldspraak.

De documentaire ‘Een mysterie ontrafeld’ geeft ons een beeld van het Joodse huwelijksritueel waardoor we de woorden van Jezus en de vergelijking van Hem als de Bruidegom en de gemeente als Zijn bruid beter gaan begrijpen. In de Bijbel wordt in dit verband geschreven over de opname van de gemeente; het moment waarop Jezus Zijn bruid komt halen om voor altijd bij Hem te zijn. We zijn uitgenodigd voor een hemels bruiloftsfeest en mogen vol verwachting uitkijken naar het moment waarop de laatste bazuin klinkt, de graven opengaan en wij Jezus gaan ontmoeten in de lucht. Wie wil daar nou niet bij zijn?

Tijdens het Laatste Avondmaal deed Jezus uitspraken die verwijzen naar het hemelse bruiloftsmaal: een feestmaal ter ere van het Lam met Zijn bruid of de gemeente. De uitspraken gaan over de liefde van God die uitgaat naar de mens. Hij wil ons daar graag bij hebben.

De film is zeer de moeite waard. We starten om 19.30 uur met een korte inleiding. Na de film is er pauze, waarna er gelegenheid is om met elkaar van gedachten te wisselen. Inloop vanaf 19.15 uur. U bent van harte uitgenodigd!

Hartelijke groeten, taakgroep Onderwijs & Toerusting van de Gereformeerde kerk, Middenweg 4 – toegang gratis.

Vorig artikel
Volgend artikel

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen