maandag 22 april 2024
spot_img

Fitste vrouw van Nederland komt uit Andijk

In het laatste weekend van mei is de titel ‘Fitste Vrouw van Nederland 2022’ naar de Andijkse Linda Keesman gegaan. Zij deed mee aan de CrossFit Games Semifinals Lowlands Throwdown in Amsterdam.

Hier kwam de Europese CrossFit top bij elkaar voor de grootste CrossFit wedstrijd in Europa. Linda vertelt: “Hier 11e geworden en daarmee als hoogste individuele Nederlander geëindigd. Dit geeft mij de eer dat ik mijzelf ‘Fitste Vrouw van Nederland’ mag noemen.

Op weg naar Albanië
“Mijn hoofdsport is Crossfit. Omdat daar soms best zenuwen heb voor het onderdeel ‘gewichtheffen’ ga ik nu naar Albanië om deel te nemen aan het EK weightlifting.” De eerste week van juni vertrok Linda om een zo goed mogelijke prestatie neer te zetten. “Vooral ook om te leren hoe ik tijdens het liften met mijn zenuwen om moet gaan. Bij Weightlifting, wat ook een onderdeel van CrossFit is, gaat het om details. Het is dus belangrijk om je zenuwen onder controle te kunnen houden.”

Mijn volgende Crossfit wedstrijd is in Parijs.

Sport als passie
“Mijn leven draait om de sport en wil ik niets liever dan alles op alles zetten om eruit te halen wat erin zit. Op dit moment combineer ik het sporten met een kantoorbaan, maar als ik de laatste stap wil maken naar het hoogste niveau dan is het van belang dat ik meer tijd kan besteden aan training en herstel.” Linda vertelt: “Helaas is CrossFit geen Olympische sport en staat het los van het NOC NSF, waardoor ik zelf volledig verantwoordelijk ben voor het zoeken en vinden van financiële sponsoren die mij helpen mijn doelen te bereiken en het uiterste uit mezelf te halen.”

Wat is CrossFit?
CrossFit is een sport waarbij uithoudingsvermogen, gymnastiek en gewichtheffen in allerlei workouts gecombineerd worden. Een wedstrijd bestaat uit meerdere dagen, waarbij atleten meerdere workouts per dag uitvoeren. Dit is iedere keer anders, waardoor je als atleet traint voor het onbekende. De sport CrossFit zou wat Linda betreft meer aandacht mogen krijgen. “Mijn volgende CrossFit wedstrijd is eind juni in Parijs (French Throwdown). Ik heb het geluk dat ik mijn passie heb gevonden toen ik in Andijk begon bij Strength & Conditioning West-Friesland (nu We Improve). Het is fantastisch om deze sport nu op dit niveau te doen, waarbij ik kan reizen, leuke mensen ontmoet en anderen kan inspireren om je doelen na te streven.”

Gefeliciteerd!
Wij van de redactie van de Andijker wensen Linda super veel succes tijdens de volgende wedstrijden. Gefeliciteerd met de behaalde titel ‘Fitste Vrouw van Nederland 2022’.

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen