maandag 22 april 2024
spot_img

Fysio-WFO, de praktijk die u kan helpen bij klachten of problemen bij bewegen

We willen u de komende maanden informeren over diverse aandoeningen aan de hand van patiëntvoorbeelden en wat we daar aan kunnen doen. Deze week:

Fysiotherapie na corona
Fysio-WFO is bevoegd voor het geven van de herstelzorg COVID 19, welke is ingezet door de rijksoverheid samen met de beroepsorganisaties. Ook in onze regio heeft het COVID virus flink huisgehouden met gezondheidsklachten tot gevolg, de meeste mensen gelukkig met milde klachten, maar ook wel met ernstige klachten.
Bij ons hebben zich het afgelopen jaar een 10-tal mensen zich gemeld met zowel veel als weinig gevolgen.

Een persoon, van begin 70, had naast ernstige vermoeidheid ook conditie en krachtgebrek. Hij kon slechts 10-20 meter lopen. Besloten werd om hem eerst aan huis te behandelen tot hij voldoende hersteld zou zijn om naar de praktijk te komen. Tijdens de inspanning had hij onvoldoende zuurstof in zijn bloed om goede inspanning te kunnen leveren. Hiervoor hebben wij een zgn. saturatiemeter om dit te kunnen screenen. Na een aantal weken werd d.m.v. krachtoefeningen zijn belastbaarheid beter zonder dat de zuurstof tekort schoot.
Alleen bij zware inspanning, traplopen, daalde de zuurstofwaarde nog onder een veilige waarde. Omdat hij al wel kon auto rijden besloten we om in de praktijk verder te oefenen , daar zijn de mogelijkheden groter om kracht en conditie verder op te bouwen met zuurstof controle.
Na 3 maanden was hij voldoende hersteld om alles weer te doen wat hij ook voor de covid-19 infectie kon. In overleg hebben we besloten om de therapie af te sluiten. Hij zou verder thuis blijven oefenen en zijn activiteiten verder uit breiden.

Ondervind u nog steeds fysieke klachten, na een Covid-19 infectie, dan kunt u bij ons terecht voor gerichte behandeling. Dit kan zijn bij u thuis, bij ernstige klachten en/of bij ons in de praktijk bij minder ernstige problemen. Er wordt een individueel programma gemaakt ter ondersteuning van het herstelproces. De behandeling kan bestaan uit fysieke training, maar ook ontspanningstechnieken en ademhalingsproblemen komen aan de orde.
Heeft u naar aanleiding van dit artikel vragen, kunt u contact opnemen met Fysio-WFO: 0228-582270 ofgroepspraktijken.wfo@planet.nl

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen