woensdag 22 mei 2024
spot_img

Fysio WFO en de dag voor Fysiotherapeuten

Zaterdag 16 november is het weer zover, de jaarlijkse Dag van de Fysiotherapeut waar ook de fysiotherapeuten van Fysio WFO bij aanwezig zullen zijn. De opening geschiedt dit jaar door Erik Scherder, hoogleraar neuropsychologie; bij het grote publiek bekend door zijn optredens bij de Universiteit van Nederland en de Wereld Draait Door. Hij ziet de toekomst voor de fysiotherapeut positief in.
Er liggen veel kansen voor de fysiotherapeut door de inactiviteit die wereldwijd is ontstaan met als gevolg het metabool syndroom; overgewicht, hoge bloeddruk, hoog cholesterol en een vermindering van de cognitieve functies, intelligentie, aandacht en concentratie, probleemoplossend vermogen, geheugen.

“Hoe ouder we worden,  hoe meer onze spiermassa afneemt. Dit proces begint al vanaf ons 35e levensjaar.

We moeten minstens 150 minuten per week bewegen, matig intensief (een beetje zweten) wandelen en fietsen, en daarnaast het liefst nog twee keer per week spier- en botversterkende activiteiten gecombineerd met balansoefeningen.

En heb je een burn out? Naar de fysio! De chronische stresssituatie kan je namelijk preventief verminderen door te gaan bewegen!

Word je lichamelijk belemmerd om te bewegen door een klacht aan je bewegingsapparaat. Naar de fysio!

Maak een afspraak voor advies op maat!
Wij helpen u graag.
Op naar Fysio WFO dus!

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen