maandag 22 juli 2024
spot_img

Fysio-WFO in tijden van covid-19

Al enige tijd verkeert ons land in een intelligente lock- down en dat betekent voor heel veel mensen dat ze min of meer aan huis gekluisterd zijn. Veel mensen werken vanuit huis maar voor sommige beroepen geldt dat ze voorlopig nog niet aan de gang kunnen. Voor onze fysiosport geldt dat we tot 20 mei nog niet mogen trainen in groepen in onze oefenzaal maar voor deze groepen worden elke week mooie trainingsfilmpjes in elkaar gezet met oefeningen die onze sporters thuis goed kunnen uitvoeren. Geen enkele reden dus om niet in vorm te blijven. Onze praktijk voor fysiotherapie is gewoon geopend. Dit houdt in dat we werken volgens de regels en adviezen van zowel het RIVM als onze eigen beroepsgroep het KNGF.

Vanaf heden mogen wij langzaam onze fysiotherapiewerkzaamheden opstarten. Wat betekent dit voor u? Wij behandelen in de praktijk en aan huis alleen de zogenaamde ‘strikt noodzakelijke’ patiënten: dit zijn mensen die op advies van de huisarts onze zorg nodig hebben of mensen die anders niet meer zouden kunnen functioneren en/of grote achteruitgang van functie verwacht word. Mocht u fysiotherapeutische hulp nodig hebben neem dan contact op met onze praktijk. Aan de hand van een kort inventarisatie gesprek wordt er door een fysiotherapeut bepaald of behandeling gewenst is, middels telefonisch contact, beeldbellen of dat u in de praktijk wordt uitgenodigd voor verder onderzoek. De therapeut bepaald in overleg met u wat uw behandeltraject zal kunnen gaan worden.

Beeldbellen, telefonische behandelingen ondersteund met het toesturen van oefenschema’s en huiswerkoefeningen zijn sinds de coronacrisis een nieuwe veilige vorm van behandelen.

Onze praktijk heeft de inrichting van de praktijk aangepast naar de huidige omstandigheden. We zullen op advies van de overheid en onze beroepsvereniging wachten tot we weer wat meer beweegruimte krijgen. Uw en onze veiligheid en gezondheid staat hierbij uiteraard op de eerste plaats!!

Mocht u vragen hebben dan zijn we ten allen tijden bereikbaar op 0228 582270. U kunt ook het antwoordapparaat inspreken of een mail sturen naar groepspraktijken.wfo@planet.nl , er wordt dan zo snel mogelijk contact met u opgenomen.

Tot die tijd: blijf gezond!
Fysio-WFO

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen