dinsdag 28 mei 2024
spot_img

Fysio-WFO nieuws. Up to date voor de diabeet (type 2)

In ons maandelijks ‘kwaliteitsoverleg’ bespreken we altijd een onderwerp om onze expertise binnen het vak fysiotherapie te verhogen. Een onderwerp dat op dit moment erg in de schijnwerpers staat is ‘gezonde voeding’ en dat geldt dan vooral in dit geval voor mensen met diabetes type 2. Wellicht heeft u er al wat van gevolgd via het programma op npo 2 ‘dokters van morgen’.

Fysiotherapeuten zijn specialisten op het gebied van bewegen maar worden ook steeds meer adviseurs in het volgen van een goede leefstijl. Om een goed advies naar patiënten te kunnen overbrengen moet je uiteraard ook zelf op de hoogte zijn van alles wat er speelt met betrekking tot de behandeling van diabetes type 2 en moet je ook goed weten naar wie je patiënten voor welk advies het beste kunt doorsturen.

Met die gedachte in het achterhoofd hebben we voor ons overleg de diëtiste Karina Schenk uitgenodigd. Zij heeft een praktijk in Andijk en in Purmerend en is in dietistenland een pionier en een specialiste op het gebied van diabetes type 2. In een deskundige presentatie zijn ook wij als fysiotherapeuten weer een hoop wijzer geworden en daardoor ook voor u weer een stapje dichterbij een goede benadering van uw klacht gekomen. Ons doel daarbij is natuurlijk ook om alles in een goede samenwerking te doen met huisarts en praktijkondersteuner.

Deze samenwerkingsverbanden gelden uiteraard voor veel meer klachten en hebben als doel u als patiënt zo goed mogelijk te helpen. Als u bij ons start met bewegen in een van onze groepen dan wordt u professioneel begeleid: u krijgt een programma dat bij u past en de aandacht die nodig is om de oefeningen goed uit te voeren. U kunt uw conditie dus verantwoord verbeteren.
Bent u benieuwd of enthousiast geworden, laat u dan voorlichten door een van onze therapeuten. Zij helpen u graag deskundig op weg naar een gezonde leefstijl.

Fysio-wfo, Europasingel 118
Wervershoof 0228-582270
www.fysio-wfo.nl

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen