dinsdag 25 juni 2024
spot_img

Fysio-WFO verhuist na 25 jaar naar de Sorghvlietlaan

Na 25 jaar een behandelkamer in de Blokkendoos aan de Keizerskroon te hebben gehad, verhuist de fysiotherapiepraktijk “Fysio-WFO” na de kerst naar een nieuw onderkomen. De start in de nieuwe omgeving zal op donderdag 28 december aanstaande zijn.

De huisartsenpraktijk van Dr. De Groot verhuist al op maandag 18 december, en de constructie, dat er in hetzelfde gebouw fysiotherapie wordt aangeboden, blijft gehandhaafd. Alleen gaat de fysiotherapie dus 10 dagen later in Sorghvliet beginnen.

Trouwe jaren
Op 1 september 1978 start Dik Bakker de praktijk voor fysiotherapie in Andijk op de Kleingouw. In 1998 verhuist hij naar de Blokkendoos waar huisarts Wil van Erp dan nog de praktijk runt. Vanaf 2006 komt Jantine Blom-Leusink er als fysiotherapeut bij. Inmiddels is Dik Bakker gestopt (2022), en sindsdien werkt Jantine alleen verder in Andijk namens Fysio-WFO. De hoofdvestiging van Fysio-WFO is in Wervershoof.

Specialisme
Jantine zet zich in om mensen met uiteenlopende klachten en beperkingen te helpen. Naast de algemene fysiotherapie heeft zij zich gespecialiseerd in het Mulligan Concept. Dit betreft een mobilisatietechniek. Door het bieden van ondersteuning aan een bepaald deel van iemands lijf kan er sturing worden gegeven aan minder soepele delen, zoals een gewricht. Je kunt het vergelijken met een stroef lopende keukenla, die na behandeling weer vlot open- en dichtgeschoven kan worden.

Een ander specialisme dat Jantine toepast heet de McKenzie Methode. Het is een behandeling die specifiek toegespitst is op nek- en rugklachten, bijvoorbeeld als er sprake is van uitstralende pijn.
Naast dit alles kan iemand bij Jantine terecht als het om duizeligheidsklachten gaat. Zij kan hier doelgericht in korte tijd resultaat op boeken, omdat ze hiervoor een gerichte expertise in huis heeft.

Nieuwe locatie
In de huisartsenpraktijk op de nieuwe locatie in Sorghvliet, zal een behandelkamer beschikbaar zijn waar mensen op maandag en donderdag terecht kunnen voor fysiotherapie. In deze ruimte kan men, naast het krijgen van behandelingen, ook gebruik maken van enkele apparaten. Dit is dan onderdeel van de behandeling en Jantine begeleidt dit. Het zal dan gaan om oefeningen met gewichten, een bal, een hometrainer of een loopband. Als er meer en uitgebreider geoefend dient te worden, is er de mogelijkheid om uit te wijken naar de praktijk in Wervershoof. Hier is een heuse oefenzaal met een breed assortiment aan apparaten.

Overigens kan iemand rechtstreeks terecht op de nieuwe locatie. Er is geen verwijzing van de huisarts nodig. Wat, en hoeveel er wordt vergoed van de behandelingen, hangt af van de zorgverzekering waarbij men verzekerd is.
Als iemand zich heeft aangemeld zal er een intake plaatsvinden, waarna een onderzoek volgt. Op basis van de uitkomsten hiervan wordt de koers bepaald en een behandelplan opgesteld.

Heeft u bepaalde klachten en wilt u zich aanmelden bij de nieuwe locatie van Fysio-WFO? Dat kan via telefoonnummer 0228-592717. Het nieuwe adres is Sorghvlietlaan 50, eerste etage (bereikbaar met lift). Jantine zal hier vanaf donderdag 28 december 2023 werkzaam zijn.

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen