vrijdag 21 juni 2024
spot_img

FysioSport; een begrip in Andijk, Wervershoof en omstreken!

Sinds 1997 biedt Fysio-WFO medisch fitness aan op abonnementsbasis voor jong en oud.

FysioSport is gestart in het fitnessgedeelte van De Dars in Wervershoof. Vanaf 2000 kon Fysio-WFO een eigen inpandige ruimte creëren voor zowel fysiotherapie als FysioSport. Al snel bleek de oefenruimte voor de fysiotherapie en de FysioSport te klein en na een grondige verbouwing kon de fysiotherapie praktijk beschikken over bijna 200m2 fitnessruimte. Deze ruimte is groot genoeg om zowel FysioSport als fysiotherapie tegelijkertijd aan te bieden.

FysioSport staat voor fitness onder begeleiding van een fysiotherapeut. FysioSporten is mogelijk op vaste tijdstippen in een vaste groep. FysioSport biedt 24 groepen op verschillende tijdstippen. De groepen hebben een maximaal aantal van 12 sporters, wat de fysiotherapeut de gelegenheid geeft om op iedereen te kunnen begeleiden. Trainingen duren maximaal 75 minuten. Als alle sporters aanwezig zijn, zal de FysioSport begeleider een gezamenlijke warming-up uitvoeren om het lichaam en de gewrichten voor te bereiden op de verschillende persoonlijke oefeningen uit een eigen individueel sportschema. De sporter kan altijd zijn eigen doelstelling vermelden in de intake waarbij gekeken wordt naar de fysieke gesteldheid van de sporter.

FysioSport blijkt vaak een goede aanvulling op fysiotherapie te zijn. Als er tijdens de therapie gewerkt is aan de mobiliteit, stabiliteit en kracht van het lichaam, is de stap klein om verder te bewegen tijdens FysioSport. De praktijk is bekend, de gezichten zijn bekend en ook de apparatuur in de fitnessruimte is bekend. De sporter is al in een vertrouwde omgeving waarbij verdere doelstellingen of hulpvragen beantwoord kunnen worden.
Ook bij het voorkomen van lichamelijke achteruitgang is FysioSport een uitkomst. Bewegen om het lichaam soepel te houden of krachten behouden die ervoor zorgen dat de sporter zo lang mogelijk in zijn/haar eigen leefomgeving kan blijven wonen is belangrijk voor zowel lichaam en geest.
Voor licht dementerende personen is een speciale groep opgericht op de woensdag. Deze kleine groep, van maximaal 8 personen krijgt extra aandacht en hulp bij het instellen van de apparaten.
Samenvattend is FysioSport ideaal als optimalisering van de gevolgde fysiotherapie, ter voorkoming van fysieke achteruitgang en lekker bewegen in het algemeen met een deskundige begeleider.

Opgave voor FysioSport (intake, fysieke testen en overleg sporttijdstip) kan via fysiotherapiepraktijk Fysio-WFO.
Europasingel 118, 1619 GV Wervershoof
0228-582270
www.fysio-WFO.nl

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen