maandag 27 mei 2024
spot_img

G-soos draait zelfstandig

Op 1 april 2016 opende de G-soos haar deuren op de Sportlaan in Andijk. Wat waren er een hoop jongeren die zo’n moeite hadden met contacten leggen. Binnen no time stroomde er elke week meer jongeren binnen. Nu, bijna drie jaar verder, draait de soos nog steeds en elke week met vertrouwde gezichten van de vrijwilligers. In die drie jaar draaide we onder het jongerencentrum The Future waar we Boris, Nadia en Bodine nog steeds dankbaar voor zijn.

Dit jaar gaan we zelfstandig draaien. In december hebben we bij notaris Rinske Mantel de papieren getekend en zijn we officieel een eigen stichting. Ook zijn we in december een stagebedrijf geworden. Onze eerste MAS stagiaire Wout Bakkum van het Clusius college loopt momenteel bij ons stage. Binnenkort krijgen we er een stagiaire bij van het Clusius dus daar zijn we heel blij mee. Wij hopen dan ook dat we op deze manier meerdere jongeren kunnen helpen aan een stageplek.

Elke week zijn we op vrijdagavond open en inmiddels hebben we zo rond de 10 à 20 jongeren per avond rondlopen. Ze kijken er ook echt naar uit naar de vrijdagavond. Bert Steenman, de jongerenwerker, en de Boa’s zijn bijna wekelijks even te vinden in de soos voor een praatje met de vrijwilligers of de jongeren. Wat vooral leuk is om te zien is dat het zelfvertrouwen van de jongeren groeit. Ze krijgen geld mee van hun ouders waarvan ze dan snacks of drinken halen. En denk maar niet dat er 5 cent terug komt want het hele bedrag gaat op. Sommigen zijn inmiddels al zo bekend met de prijzen dat ze heel creatief te werk gaan om zoveel mogelijk te kunnen kopen van hun bedrag. Lijkt het je leuk om ook eens een kijkje te nemen als jongeren of als vrijwilliger, kom gezellig eens langs!

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen