maandag 15 juli 2024
spot_img

Gebroeders Bot steken handen uit de mouwen bij Sarto

Broers Carlo Bot en Richard Bot slaan de handen ineen. Het werk in de bouw laat Richard achter zich. Hij sluit zich aan bij zijn broer, die dorpshuis en café Sarto runt. Nog meer live-muziek en evenementen, mooie feesten en partijen en een warm thuis voor verenigingen is waar ze dit jaar voor willen zorgen. Het startschot is het opknappen van het dorpshuis, dat deze zomer op de planning staat.

“Het was eigenlijk een impuls”, vertelt Richard Bot over zijn carrièreswitch. “Ik zag een uitdaging.” Die uitdaging vond hij bij Sarto, waar hij sinds november Andijkers verwelkomt als bedrijfsleider.

Horeca
Die nieuwe functie is Richard op het lijf geschreven, hij is er zelfs vorige maand voor verhuisd van Enkhuizen naar Andijk. “Het is heel erg leuk, het contact met mensen bevalt mij wel”, zo vertelt hij. Hoewel Richard in de bouw werkte is de horecawereld hem niet onbekend. “We zijn opgegroeid in Enkhuizen waar onze ouders Café Paulus Potter hadden, de horeca is mij met de paplepel ingegoten.”

Vader en moeder begonnen op vakantiepark het Grootslag met Grootslag Horeca, waar Richards broer Carlo zijn passie vond en inmiddels zelf runt. Vier zomers geleden nam Carlo ook dorpshuis Sarto over. Sarto sluit volgens hem goed aan op zijn werk bij Grootslag Horeca. “In de zomer is het vooral druk op het Grootslag met alle vakantiegangers”, zo legt hij uit. “Bij Sarto is het dan rustiger, omdat iedereen op vakantie is, en de verenigingen hun zomerstop hebben.”

Als de dagen korter worden zoeken mensen juist vaker het dorpshuis op. “Het beginsel van Sarto is de clubs die erin zitten”, aldus Carlo. Of dat nu is om te biljarten, bridgen, klaverjas, bingo, country of volksdansen. Van een uiteenlopende groep aan verenigingen is Sarto de thuisbasis.

Make-over
Maar de broers willen meer doen met het gebouw in Andijk-West en daarbij kunnen ze profiteren Richards achtergrond in de bouw. “We gaan het van de zomer opknappen”, vertelt Carlo. “Buiten wordt de boel geschilderd en binnen maken we de inrichting wat gezelliger.” Ze krijgen daarbij hulp van de dames van Jij & Ik Workshops en Bloemdecoratie.

Alle vier de zalen: van het biljartcafé en de grote zaal met podium tot tienerclublokaal De Sluis krijgen een make-over. Hier vertoeven niet alleen de verenigingen, de zalen zijn ook te verhuren voor feesten en partijen.

Van patatje tot luxe diner
“We creëren op maat gemaakte arrangementen”, legt Carlo uit. “Met Grootslag Horeca kunnen we zorgen voor buffetten en barbecues op verjaardagen, bruiloften, personeelsfeesten of bijvoorbeeld examenfeesten. Dat varieert van een patatje tot een luxe diner.”

Zelf zullen de broers ook steeds vaker een evenement organiseren bij Sarto. “Eind mei staat de tweede editie van het feest Cheers op de planning”, laat Richard weten. “En we proberen eens in de twee maanden te zorgen voor een band met live-muziek op het podium.”
Meer informatie over Sarto staat op www.sarto-andijk.nl, of neem contact op met Richard Bot of Carlo Bot via 0228-591613.

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen