vrijdag 21 juni 2024
spot_img

Geef aan de collectant in Andijk tijdens de nierstichting collecte

Help nierziekten genezen!
Ruim 60.000 vrijwilligers collecteren van 16 tot en met 22 september in heel Nederland tijdens de collecteweek van de Nierstichting. Ook in Andijk gaan veel enthousiaste collectanten op pad. Alle bijdragen helpen om onze droom voor nierpatiënten – nierziekten kunnen genezen – te realiseren. En dat is hard nodig, jaarlijks overlijdt 1 op de 6 dialysepatiënten.

“Werken je nieren niet, dan ga je dood. Dit klinkt misschien hard, maar is helaas wel de realiteit”, zegt Tom Oostrom, directeur van de Nierstichting. “Dit jaar is de Nierstichting 50 jaar actief. En in die tijd hebben we heel wat dromen kunnen realiseren. Door te durven én te doen. Zo hebben we dialyse bereikbaar gemaakt voor iedereen, is thuisdialyse mogelijk geworden en ontwikkelen we nu de draagbare kunstnier.” Maar nog steeds is er die harde werkelijkheid. Dialyseren is loodzwaar. Jaarlijks overlijden 1.000 dialysepatiënten. “Onze ultieme droom is dat we nierziekten kunnen genezen. En dat gaat ons lukken, mede dankzij de inkomsten uit de collecte.”

Collecte essentieel
De Nierstichting krijgt geen structurele financiële steun van de overheid en is afhankelijk van giften en donaties. “De collecte is essentieel voor het werk van de Nierstichting”, benadrukt Annemarie Nierop, collectecoördinator van de Nierstichting in Andijk. “Iedere bijdrage aan de collecte helpt om nierpatiënten hun leven terug te geven.” Dat kan alleen dankzij de inzet van collectanten en steun van donateurs. Draag ook bij. Geef aan de collectant of doneer direct via www.nierstichting.nl.

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen