dinsdag 16 april 2024
spot_img

Geen Open Monumentendag in Medemblik

De Open Monumentendag van 12 september in gemeente Medemblik is geschrapt vanwege de maatregelen en de risico’s als gevolg van het coronavirus. Als alternatief wordt een vijftal monumenten in de gemeente uitgelicht door middel van korte filmpjes.

De maatregelen tegen het coronavirus die voor publieksevenementen gelden, – zoals het 1,5 meterbeleid – garanderen niet de veiligheid van deelnemers en bezoekers aan de monumentendag. Vanwege de situatie, de onzekerheid over de verlenging van de maatregelen en de inspanningen voor de organisatie, heeft het comité Open Monumentendag Medemblik besloten de monumentendag van 12 september 2020 te laten vervallen.
Het landelijke thema voor dit jaar is ‘Leermonument’. Op dit moment werkt het comité een alternatief plan uit om enkele bijzondere monumenten uit te lichten. Dit gebeurt met vijf korte educatieve filmpjes van monumenten die normaliter niet of nauwelijks toegankelijk zijn voor het publiek. De beelden van deze veelal ‘onbekende’ juweeltjes van Medemblik zullen door deskundigen worden toegelicht.

De eigenaren, bewoners en/of beheerders van de aangeschreven monumenten zijn op de hoogte gebracht. Het comité hoopt dat zij volgend jaar weer hun medewerking zullen verlenen, hopelijk dan zonder beperkingen.

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen