Overhandiging voucher voor vaartocht. Foto: Peter Blomsma.

Eens per jaar wordt er door bedrijven en vrijwilligersorganisaties in West-Friesland een Beursvloer georganiseerd met vraag en aanbod. Daar doen we al een paar jaar succesvol aan mee. Deze keer is er een deal gesloten met de firma Schermer BV Installatietechniek uit Hoorn en daar is dit project uit voortgekomen.
Op 21 april hebben medewerkers van Schermer BV de laatste werkzaamheden uitgevoerd met betrekking tot het energiebesparingsproject in de IVN ruimten van het Streekbos Paviljoen in Bovenkarspel. Dat is een geweldige vooruitgang die gemak geeft en geld bespaart!
Het systeem werkt en wordt aangestuurd door een nieuwe regelaar die per telefoon app vanuit huis worden bediend, wat een gemak! Peter Blomsma heeft dit project bij IVN begeleid waarvoor oprechte dank. Hij gaat het systeem uitproberen en zal daarna een handleiding schrijven voor de (beperkte) toekomstige gebruikers. Het lucht-afzuigsysteem heeft een tijdschakelaar gekregen en zorgt ervoor dat de ventilator maximaal 2 uur blijft draaien. Daarna stopt hij weer; in tegenstelling tot voorheen, toen draaide het continue. We gaan het nieuwe systeem eerst uitproberen of het voldoet.

Als tegenprestatie heeft IVN op de Beursvloer een vaartocht met de Wilskracht voor circa 30 personen aangeboden. Door de coronamaatregelen zal dit waarschijnlijk in september zijn voordat de boot vanaf de steiger vertrekt voor een vaartocht naar wens. Vandaar dat er voor een voucher is gekozen. Wat in een goed vat zit….

Dhr. Barend Schermer kreeg op dinsdag 23 juni de voucher overhandigd door Geert Veldhuis, voorzitter van IVN West-Friesland. Dit vond plaats op het kantoor van Schermer BV in het bijzijn van een aantal betrokken IVN-vrijwilligers. Wat een mooi project tussen bedrijven en vrijwilligers is dit geworden! In het kader van milieumaatregelen een opsteker van de eerste orde!