woensdag 24 april 2024
spot_img

Gelukkig Nieuwjaar

We wensen elkaar een goed 2023, gezondheid en geluk. We sluiten een jaar af en lijken overnieuw te beginnen. Ook hebben we weer goede voornemens, die zelfs op de voornemens lijken van het jaar daarvoor. Toch is ook na 24:00 2022 niets veranderd in de wereld. We hebben nog steeds oorlogen, ontheemden die op de vlucht zijn, onderdrukking van bepaalde groepen mensen en vrouwen, armoede die ook in Nederland stijgt. Om dat te veranderen hebben we meer nodig dan de beste wensen. We hebben respect, tolerantie en verdraagbaarheid nodig. Dat is wat wij u en jou allemaal wensen. De wereld veranderd niet door een jaarwisseling maar door een wisseling van gedrag. Onder het mom van de jaarwisseling worden hulpverleners belaagd, onder het mom van een voetbalwedstrijd wordt er grote schade aangericht. Wat waren de mensen die hulp nodig hebben blij geweest met het geld wat deze “acties” hebben gekost.

Nou wil ik niet het nieuwe jaar pessimistisch beginnen maar reflecteer ik even omdat ik ook boodschappen binnen kreeg van vrienden die zich echt zorgen maken over waar we naar toe gaan in deze onrustige tijd.

Wij moeten ons wel realiseren dat de wereld veranderen bij onszelf begint. Wij hebben wel degelijk invloed op gedrag. En dat is weer het goede nieuws. Wij geloven ook dat de wereld eens een hele mooie wordt. Althans dat belooft God, het duizendjarig vredesrijk. Om nu te beginnen en het niet alleen aan God over te laten, wens ik u en jullie een tolerant, respectvol, vredig en bovenal een jaar toe met minder zorgen.
Ook pakken wij dit op in de gemeenteraad en zorgen voor de “zwakkeren” van de samenleving. Laten we er samen iets mooi van maken.

Silva Visser
christenunie.medemblik@gmail.com

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen