zondag 26 mei 2024
spot_img

Gemeenschapsveiling Cultura Andijk haalt recordopbrengst!

De 59e gemeenschapsveiling in dorpshuis Cultura heeft een top avond beleefd afgelopen zaterdag. Rond half 8 werd er begonnen met de kinderveiling onder leiding van Maryelle Deen waarna er meteen werd doorgegaan met de reguliere veiling. De zaal zat vanaf het begin al goed vol en dit eindigde dat sommige mensen echt moesten zoeken naar een lege stoel of statafel. Rond de 600 kavels werden afgeslagen door Richard de Beer en Peter Swart. Rond de klok van 12 eindigde de veiling met een recordopbrengst van maar liefst €37.900. Met alle giften en donaties komt het totaal rond de €45.000 te liggen. Een ongekend succes.

Als nieuwe voorzitter kan ik alleen maar zeggen dat we buitengewoon trots zijn op het behaalde resultaat. Een gezellige sfeervolle zaal met jong en oud gemengd. Zoveel jeugd die voor in de zaal zaten en ook flink aan het bieden waren. Jonge vriendengroepen die zelf ook uitjes aanboden, waar flink op geboden werd door eigen vrienden.
Het bestuur zelf is ook verjongt. Stefan Stroet is de nieuwe penningmeester en Chris Schuitemaker is er nieuw bij als algemeen bestuurslid.

Speciaalbieravondjes gingen niet onder de 100€. Een diner met kolven leverde rond de 4000€ op.
De culinaire fietspuzzeltocht, diners bij mensen thuis of in restaurants gingen voor veel weg.
Een snelcursus kraanmachinist, de niet geregistreerde kroegentocht, om een borrel bij de notaris, een avondje keezen gingen allemaal rond de 200€ per kavel. De pondjes paling en rollades, taarten op de bon of op afroep liepen ook bovengemiddeld goed.

Klap op de vuurpijl was een nieuwe Elektrische fiets. Deze werd aangeboden door stichting Henk Blom. Deze stichting is opgezet om het nalatenschap van de 2 jaar geleden overleden oud voorzitter Henk Blom bij sport en cultuur onder te brengen. Notaris Rinske Mantel heeft dit heel mooi uitgelegd aan een muisstil publiek. Iedereen was er behoorlijk van onder de indruk. De nieuwe elektrische fiets die door de stichting werd aangeboden was goed voor een bedrag van €2600.

Bij elke 2€5 aan geveilde kavels kreeg men een munt welke je kon deponeren in een koker van een vereniging die jij extra steun wenst. De munten waren 2€ per stuk waard. Het bracht het volgende extraatje voor de verenigingen.
Stichting viering nat. feestdagen: €28 De zonnebloem: €64 Kolfclub onder ons: €96 Kolfclub de vrouwenkliek: €168 Vrouwen van nu oost: €52 Sporting Andijk: €716 KVG: €104 AGK: €60 Gymvereniging VVW: €32 Huttendorp: €64 De Weid: €62 Sinterklaas comité: €84 The Future: €145 Biljartclub Cultura: €22 Cantabilé: €200 KBO: €8 Cultura plus: €68 Jazz en Pop: €44 Jeugdschaatsen: €16 Schildersclub: €8 Excelsior: €166 Vrouwen van nu west: €60 VVN: €10 TV atlas: €24 Andijker Toneel: €26
Allemaal blije gezichten, iedereen was en is heel trots op elkaar dat we dit met zijn allen hebben bereikt. Grote dank voor iedereen die dit mogelijk heeft gemaakt.
Namens een apetrots bestuur,
Koen den Hartog
Voorzitter Stichting gemeenschapsveiling Cultura.

- Advertisment -spot_img

Meest gelezen laatste 7 dagen