vrijdag 24 mei 2024
spot_img

Gemeenschapsveiling Sarto succes!

Afgelopen vrijdagavond werd in Sarto de jaarlijkse gemeenschapsveiling gehouden. De ‘kinderveiling’, speciaal voor kinderen met koopjes tot € 15,- liep als een trein. De afslagers Belinda Franke en Niels Kreuk genoten hier ook erg van! De kinderen werden na de kinderveiling opgevangen in een andere ruimte in Sarto, waar ze onder begeleiding van Bingo en andere spelletjes konden genieten. Ruim 50 kinderen deden mee! De ouders konden zo nog blijven bij de rest van de avond.
Zoals ieder jaar was het met de afslagers Peter Swart en Richard de Beer weer een heel gezellig samen zijn en ondertussen werd voor de verenigingen en instellingen in Andijk flink bijgedragen!

Koopjes
Bepaalde koopjes gingen heel duur. De Jordaanse avond, aangeboden door Automated4U & Haakman Flowerbulbs in Wervershoof ging soms voor € 400 voor 2 personen! Ook het bezoek aan de boortoren naar aardwarmte liep heel goed. Niels Kreuk kreeg voor dit aanbod de originaliteitsprijs, die hij direct ook weer beschikbaar stelde aan de veiling. Heel veel leuke uitstapjes en avonden gingen ook vlot van de hand. Fietsen, schaatsen, voetbal, kaarten, keezen, keus te over! De fiets, aangeboden door Andre van Duin, werd gewonnen door Mw. S.v.d. Molen.

Natuurlijk waren er ook weer de taarten, bloemen, flessen drank, fruitdozen en veel leuke en aparte koopjes. Voor de begin van de veiling is het veilingbestuur de hele dag in touw geweest om alle koopjes in ontvangst te nemen en alles klaar te zetten zodat de mensen een goed zicht hadden op wat er aangeboden werd.

Opbrengst
Aan het eind van de avond, rond half één, kon het veilingbestuur terugkijken op een heel geslaagde avond. De opbrengst was bijna gelijk, net iets minder, dan de opbrengst van vorig jaar, wat echt een topper was. Nu is de opbrengst: € 34.352! Met dank aan iedereen die hieraan meegewerkt heeft!

Deze week bespreekt het veilingbestuur deze avond, om misschien toch nog wat te leren voor de volgende, de 67e!, gemeenschapsveiling Sarto. Om alvast te noteren: vrijdag 8 maart. Het is altijd de 2e vrijdag van maart. Dit geldt ook voor de verenigingen, zodat zij geen activiteiten gaan organiseren op de veilingavond!

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen