dinsdag 21 mei 2024
spot_img

Gemeente Medemblik en DELTA Fiber Netwerk tekenen samenwerkingsovereenkomst

Supersnel internet voor nog meer Medemblikkers

Op maandag 14 maart 2022 ondertekenden wethouder Harry Nederpelt van de gemeente Medemblik en directeur Michiel Admiraal van DELTA Fiber Netwerk een samenwerkingsovereenkomst voor de aanleg van glasvezel in de gemeente Medemblik.

Gemeente Medemblik en DELTA Fiber Netwerk geven hiermee het startschot voor de uitrol van een glasvezelnetwerk in alle kernen van de gemeente Medemblik. Hiermeeonderstreept de gemeente het belang van snel internet voor alle dorpen in de gemeente én dat DELTA Fiber Netwerk de juiste partij is om dit te realiseren.

Supersnel glasvezelinternet beschikbaar voor alle Medemblikkers
Harry Nederpelt, wethouder van de gemeente Medemblik Iaat weten: “de gemeente grijpt deze kans aan om haar ambities te realiseren; namelijk supersnel glasvezelinternet beschikbaar stellen voor alle Medemblikkers én de selectie van de beste partij om dat uit te voeren. De keuze voor DELTA Fiber Netwerk na een selectie van meerdere marktpartijen is gebaseerd op het aanbod, beperken van de overlast en de herstelkosten. DELTA Fiber Netwerk had volgens ons het meest degelijk plan van aanpak.”

Start uitrol glasvezelnetwerk in gemeente Medemblik
Michiel Admiraal, directeur DELTA Fiber Netwerk “Ik ben blij dat we no Drechterland nu ook de inwoners van alle kernen in de gemeente Medemblik de kans kunnen geven op supersnel internet. Met glasvezel bieden wij een zeer betrouwbare en stabiele infrastructuur die ervoor zorgt dat mensen nu en in de toekomst snel kunnen internetten en werken. Na afloop van de campagne op 30 maart 2022, hebben wij de intentie om te starten met de aanleg van alle kernen in de gemeente Medemblik. Aannemer VolkerWessels Telecom start begin april met de aanleg in Wognum. Alle inwoners krijgen vooraf een brief met de informatie over de aanleg.”

Beperking overlast aanleg glasvezelnetwerk
Met deze samenwerkingsovereenkomst is de stap gezet voor een hechte samenwerking tussen de gemeente en DELTA Fiber Netwerk. De voorbereidingen voor de aanleg zijn al in volle gang. Ook de gemeente zit niet stil. Vanuit de Openbare Ruimte is de komende twee jaar ingezet op intensief toezicht op de aanleg van glasvezel. Met extra inzet van een projectleider en toezichthouders om samen met de aannemer de overlast zo veel mogelijk te beperken.

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen