dinsdag 21 mei 2024
spot_img

Gemeente Medemblik presenteert plan voor een sterke en betrokken gemeenschap: “Samen aan Zet”

Het college van Medemblik heeft het meerjarenbeleidsplan Sociaal domein “Samen aan Zet” vastgesteld, gericht op het bevorderen van een sterke en betrokken gemeenschap. Dit plan heeft tot doel alle inwoners van Medemblik actief te betrekken bij de ontwikkeling en het welzijn van de gemeente.

Met “Samen aan Zet” streeft het college ernaar dat alle inwoners gelijke kansen krijgen om actief deel te nemen aan de samenleving. Het is een uitnodiging aan inwoners, lokale initiatieven, organisaties, scholen en bedrijven om de handen ineen te slaan en gezamenlijke doelen te bereiken.

Wethouder Yannick Nijsingh legt uit: “Met dit plan willen we een gemeenschap creëren waarin iedereen kan meedoen, nu en in de toekomst. We streven naar eigen regie en zelfredzaamheid, maar bieden ook ondersteuning aan hen die dat nodig hebben.”
Het plan richt zich op vier belangrijke thema’s: kansrijk opgroeien, vitaal ouder worden, gezond leven en mentaal gezond blijven. Deze thema’s sluiten aan bij de behoeften en uitdagingen van onze inwoners, en zijn gericht op het bevorderen van een gezonde en actieve levensstijl voor iedereen.

Om ervoor te zorgen dat inwoners van Medemblik gemakkelijk toegang hebben tot de juiste ondersteuning en informatie binnen het sociaal domein, lanceert de gemeente op 22 maart een nieuw digitaal platform voor sociaal welzijn; het sociaal loket. Dit platform biedt stapsgewijze begeleiding over wat mensen zelf kunnen doen, welke ondersteuning partners bieden en hoe contact kan worden opgenomen voor op maat gemaakte voorzieningen.

Besluitvorming
Het college van Medemblik heeft het meerjarenbeleidsplan Sociaal Domein opgesteld als een richtinggevend document voor de komende jaren. Dit plan zal dienen als leidraad voor de ontwikkeling van beleid en initiatieven binnen het sociaal domein, zoals de herziening van het minimabeleid. Besluitvorming over het meerjarenbeleidsplan Sociaal Domein zal plaatsvinden tijdens de gemeenteraadsvergadering op 14 maart aanstaande.

Vorig artikel
Volgend artikel

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen