maandag 24 juni 2024
spot_img

Gemeente op bezoek bij Andoik Skoôn

Op zaterdag 4 november kreeg Andoik Skoôn bezoek van een beleidsmedewerker van de Gemeente Medemblik. Doel van dit bezoek was de gemeente laten zien wat Andoik Skoôn doet, waar de vrijwilligers tegenaan lopen en hoe de gemeente kan helpen.

Het bezoek van beleidsmedewerker Angelique Badal was niet onverwacht. Zij was uitgenodigd door Andoik Skoôn naar aanleiding van een vrijwilligersbijeenkomst voor zwerfafvalrapers van de Gemeente Medemblik een paar weken geleden. Met dit bezoek hoopt Andoik Skoôn op betere ondersteuning van de Gemeente. Maar nog belangrijker is dat de vrijwilligers van Andoik Skoôn de Gemeente kan helpen met het verbeteren van het beleid op het gebied van zwerfafval door het aandragen van knelpunten en mogelijke oplossingen.

Angelique kwam niet alleen praten, ze kwam ook helpen. Met twee vrijwilligers van Andoik Skoôn ging zij op pad in Andijk, gewapend met grijpstok en vuilniszak. Ze is bijgepraat over het ontstaan van Andoik Skoôn, wat zoal gevonden wordt tijdens het rapen en op welke plekken het meeste zwerfafval ligt. Zelf verteld Angelique dat zij sinds kort verantwoordelijk is voor het dossier afval, in de breedste zin van het woord.
Zij was blij met de uitnodiging van Andoik Skoôn om eens mee te rapen. Zo kan ze met eigen ogen zien dat het werk van Andoik Skoôn waardevol en nodig is.

Na ruim twee uur afval rapen was het tijd voor koffie met wat lekkers in de kantine van de ijsbaan van Andijk. Daar is nog een uur verder gepraat met Angelique én haar collega Corona Rentenaar, die via de telefoon aansloot. Alle vrijwilligers hadden de mogelijkheid om te vertellen over hun ervaringen, ergernissen en wensen. De grootste ergernis is misschien wel het vele landbouwafval en afval van diens medewerkers. Plastic, piepschuim en zeil wordt door de wind alle kanten op geblazen. Het beland in de sloot, de berm en het groen. Ook op de parkeerterreinen van de supermarkten is het altijd raak. Andoik Skoôn hoopt dan ook dat de Gemeente hierover met bedrijven in gesprek kan gaan, zodat we het samen schoon kunnen houden. De vrijwilligers hebben diverse ideeën aangedragen om Andijk schoner te houden, zoals meer blikvangers langs fietspaden op schoolroutes, mensen bewust maken van de gevolgen van zwerfafval en het promoten van het gebruik van zakasbakjes.

Andoik Skoôn kijkt terug op een geslaagde ochtend. Andijk is weer een beetje schoner en de Gemeente heeft stof om over na te denken. Afgesproken is dat Angelique en Corona aan de slag gaan met alles wat is gezegd en Andoik Skoôn op de hoogte houdt van de ontwikkelingen. Andoik Skoôn heeft vertrouwen in een goede samenwerking met de Gemeente Medemblik.

Vorig artikel
Volgend artikel

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen