dinsdag 21 mei 2024
spot_img

Gemeentepolitiek voor beginners

Een veel gehoorde opmerking is dat het gemeentebestuur ofwel ‘de politiek’, steeds verder afstaat van inwoners en samenleving. Ik stel mijzelf dan altijd de vraag: ‘Waar komt dit door?’.
Heeft het met de aard van het ambtelijke en bestuurlijke proces te maken? Met onvoldoende kennis van en -aansluiting bij hetgeen er in de samenleving gebeurt? Of gewoon omdat er besluiten genomen worden die ons niet aanstaan?
En bij wie ligt dan de opgave om dit op te lossen? Bij de ambtelijke organisatie, het college of de raad? Maar welke verantwoordelijkheid hebben inwoners dan?

Cursus gemeentepolitiek
De fractie van MORGEN! organiseert in de maand mei een korte introductiecursus gemeentepolitiek.
• Hoe komen de onderwerpen waarover de gemeenteraad beslist eigenlijk op tafel?
• Hoe werkt de besluitvorming?
• Welke mogelijkheden zijn er voor inwoners om onderwerpen aan de gemeenteraad voor te leggen.
• Hoe kun je als inwoner meedenken?

Voor wie?
Deze cursus is geschikt voor inwoners die in kort tijdsbestek meer willen weten over de lokale politiek; hoe zij kunnen deelnemen en invloed uitoefenen op gemeentelijk niveau.
Deze cursus is waardevol voor nieuwe of aspirant-politici, maatschappelijke organisaties en iedereen met interesse in de werking van de lokale democratie.

Het programma
Jeroen Broeders, wethouder van MORGEN!, schetst in twee avonden de wereld van de Medemblikse politiek. Dat doet hij op vrijdag 17 en 24 mei van 19.30 uur tot circa 21:30 uur in het gemeentehuis in Wognum. En als afsluiting bezoeken we op 30 mei een raadsvergadering.

Interesse om deel te nemen? Stuur een mail naar info@morgeninmedemblik.nl
Als u geen vervoer heeft, meld dat dan, dan regelen wij dit voor u.

Dick Visser,
Fractieondersteuner MORGEN!

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen