maandag 22 april 2024
spot_img

Geniet van de nieuwe muziek van Premnath Gonesh

“Muziek is mijn hobby, muziek is mijn passie. Naast muziek luisteren en maken, vind ik het ook heel fijn om anderen van mijn liefde voor muziek mee te laten genieten.”

Premnath Gonesh gaat verder: “Muziek is voor mij iets waarbij je iets mag voelen. De stukken die ik heb gecomponeerd toen ik blij was klinken anders dan stukken uit een donkere periode. In mijn muziek kun je dat allemaal horen.”

Muzikale opvoeding
De vader van de uit Curaçao afkomstige ‘Prem’ is zeer muzikaal. “Hij werd de Jimmy Hendrix van Curaçao genoemd. Hij kon geen muzieknoot lezen, speelde vanuit zijn gevoel en had een voorliefde voor gitaar. Hij motiveerde ons om muziek te maken. Al vanaf een jaar of 5 ging ik naar de muziekschool. Pianolessen waren het begin. Muzieknoten lezen kan ik nog steeds niet, liever kijk en luister ik. Daarna speel ik het na!”

Meer instrumenten
Er is veel veranderd na zijn 20e jaar. Premnath verhuisde naar Nederland, trouwde en kreeg kinderen. De piano maakte plaats voor een synthesizer. “Maar ook gitaren en basgitaren, drumstel hebben een plek gekregen in ‘mijn studio’. Met de nodige apparatuur en een eigen plek op de zolder van onze woning heb ik alles wat ik nodig heb om tot nieuwe muziek te komen. De afgelopen periode heb ik heel veel nummers kunnen componeren en dat heb ik op twee albums gezet die ik in eigen beheer uitbreng.”

Twee albums
Premnath Gonesh heeft nu twee nieuwe albums uitgebracht vol heerlijk muziek. De stijl van de instrumentale stukken is niet meteen onder één noemer te vangen. “Sommige composities hebben iets weg van rustgevende klassieke stukken, andere zijn steviger en energieker. Het geluid van de synthesizer kan aangevuld zijn met snerpende gitaren, zonder dat die de overhand nemen.

Eigenlijk is luisteren de beste manier om te ontdekken hoeveel verschillende muziek ik maak. Dat kan door de CD’s (met de titels: Nil Desperandum, Reflections, Circumstantia en A journey through the depths of the soul) aan te schaffen of te zoeken op alle soorten streamingsdiensten zoals Spotify.”


Premnath Gonesh heeft nu twee nieuwe albums uitgebracht.

Vlinders
Naast eigen muziek, maakte Prem ook zelf de albumhoezen. “Vlinders hebben voor mij een speciale betekenis, die hebben op alle vier de albums een plek gekregen. Hoe een vlinder zich vanuit een rups tot zo’n vliegend, kleurrijk dier ontpopt vind ik bijzonder. Deze vlinders heb ik zelf gefotografeerd,” aldus Premnath. “Naast muzikant zijn fotografeer ik graag.”

Spelen met de band
De muziek die op de CD’s te horen zijn is niet te vergelijken met de muziek die hij speelt samen met de band Slechtvalk. Hij lacht: “Met ‘Slechtvalk’ maken we black metal muziek. Dat is niet voor iedereen bedoelt, maar ik hou er van!”

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen