zaterdag 13 april 2024
spot_img

Gerben van de Wetering roeit voor goede doel

Van 1 mei tot en met 31 mei gaat de Andijker Gerben van de Wetering 200 km roeien. Het betreft een sponsoractie, waarbij hij geld ophaalt voor de Nierstichting. “Het roeien doe ik op een roeimachine bij Strenght & Conditioning West-Friesland. Dat is de plek waar ik sinds een klein jaar train en aan mijn conditie werk.”

Gerben is zelf nierpatiënt sinds zijn 19e levensjaar en heeft in juni 2018 zijn tweede niertransplantatie gehad. “Ik ervaar van heel dichtbij wat het betekent om nierpatiënt te zijn en hoe belangrijk onderzoek is. Onderzoek is kostbaar. Om daar een bijdrage aan te kunnen leveren geeft mij een goed gevoel. Om dat samen met anderen te kunnen doen, voelt nog veel beter!”

Uitdaging
In juli 2020 nam Gerben deel aan de Nierdaagse, een wandeling van maar liefst 150 kilometer. Daarmee haalde hij geld op voor de Nierstichting. “Maar dit jaar zocht ik een grotere uitdaging voor mezelf. De roeimachine waar ik met regelmaat op train leek me wel wat. In het kader van ‘Doe eens gek’ gooide ik mijn idee in de groep. Er werd meteen enthousiast gereageerd. Strenght & Conditioning West-Friesland wilde het één en ander wel faciliteren. Ilonca van der Kooij wilde me wel helpen met een voedingsschema. En nu is het dan zover, er gaat geroeid worden!”

Roeien voor leden
“Op 29 mei gaan een aantal leden bij Strenght & Conditioning West-Friesland roei en. Hoewel iedereen dan individueel bezig is zijn gestelde doel te halen, zijn we toch samen bezig voor hetzelfde doel. Ook dit geld komt volledig ten goede aan de Nierstichting. Inmiddels is bekend gemaakt dat een aantal leden de marathon gaat roeien. Zij dagen zichzelf uit op hun niveau door 42,195 kilometer aan één stuk te roeien. Dat betekent een kleine vier uur roeien aan één stuk! ”

Sponsoren bedankt
Diverse bedrijven en particulieren hebben al sponsorgeld toegezegd of een actie op touw gezet waarvan (een deel van) de opbrengst naar deze actie gaat. “Iedere bijdrage is welkom, groot en klein,” vertelt Gerben. “Doneren kan in principe nog lange tijd, maar op 31 mei zou ik graag een soort van eindscore bekend maken. Ook in de Andijker zal ik het opgehaalde bedrag bekend willen maken.”

Actie ABZ Seeds
Om alvast maar één voorbeeld te noemen: ABZ Seeds heeft een plantenverkoopactie op touw gezet, waarbij de helft van de opbrengst naar de Nierstichting gaat. Gerben: “Een geweldig gevoel geeft dat, als je merkt dat er zoveel mensen mee willen werken aan het ophalen van geld voor dit belangrijke onderzoek. Daar kan ik niet genoeg woorden voor vinden om mijn dank uit te spreken.”

Doneren
Wie ook een bijdrage wil leveren kan dat doen via de volgende link, die ook op de website van de Andijker terug te vinden is. Doneer via: https://actie.nierstichting.nl/…/gerben-van-de-wetering…

Deze actie delen kan ook vanaf de pagina van de Andijker, delen wordt door Gerben zeer gewaardeerd. #sponsoractie #200km #concept2rower

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen