maandag 24 juni 2024
spot_img

Geslaagd! Omring investeert in thuiszorgmedewerkers

Niet alleen bij scholieren en studenten hangt in deze periode de vlag uit, ook Omring feliciteert diverse afgestudeerde verzorgenden en wijkverpleegkundigen. Investeren in opleidingen is essentieel gezien het dreigende arbeidstekort in de zorg en de steeds complexere zorg. Omring is dan ook trots op alle afstudeerders!
In de afgelopen periode is weer een grote groep medewerkers (circa 30 personen) geslaagd voor de opleidingen Verzorgende IG en HBO-Verpleegkunde. Ook in september en januari rondt een aantal medewerkers hun opleiding af.

Omring loopt voorop
Twee jaar geleden nam Omring het initiatief om MBO-verpleegkundigen in de praktijk op te leiden naar HBO-verpleegkundigen. Op dit moment zijn er in totaal 189 Omringers in opleiding. Het gaat hierbij om verdere deskundigheidsbevordering en om specialisaties zoals zorg voor mensen met dementie. In het najaar starten zes wijkverpleegkundigen met de opleiding tot casemanager dementiezorg.

Thuiszorg in de meer complexe zorgsituaties
Omring vindt het belangrijk dat mensen zolang mogelijk thuis kunnen blijven wonen. Dit betekent wel dat de zorg thuis ingewikkelder en gespecialiseerder wordt. Meerwaarde van Omring is dan ook de inzet van de gespecialiseerd wijkverpleegkundigen. Het gaat dan bijvoorbeeld om de inzet in de thuissituatie van oncologieverpleegkundigen, wondverpleegkundigen en diabetesverpleegkundigen. Doel is: de beste zorg thuis, óók in situaties waarvoor je voorheen in het ziekenhuis verbleef.

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen