dinsdag 25 juni 2024
spot_img

Geslaagde handbalmiddag voor jongens!

Ondanks de regen kwamen op zaterdag 6 juli 32 enthousiaste jongens uit de hele regio bij elkaar om een handbalclinic te volgen met aansluitend een wedstrijd. Het doel om meer jongens deze fantastische sport te laten ervaren is zeer geslaagd. Niet alleen door de opkomst en het samenbrengen van wel en niet handballers, maar vooral omdat er verschillende jongens hebben aangegeven op handbal te willen gaan.

De middag begon met een clinic waarbij er verschillende handbalonderdelen aan bod kwamen. Zo werd er streethandbal gespeeld, gooitechnieken aangeleerd en gekeken hoe hard er op doel kon worden gegooid. Na de clinic werden er korte wedstrijdjes gespeeld waarbij er onderscheid werd gemaakt tussen 9 t/m 11 jaar en 12 jaar en ouder. Tijdens deze wedstrijdjes hebben we al veel talent ontdekt.

Dit initiatief is ontstaan na een overleg met verschillende handbalverenigingen uit de regio waarin we een gezamenlijk doel hebben om het jongenshandbal op meerdere plekken in West Friesland weer terug te krijgen. Naast handbalvereniging VVW, waren ook Westfriezen, SEW en Hauwert deze middag aanwezig om samen met het NHV en Team Sportservice dit evenement tot een succes te maken.

Dit is het begin van een mooie samenwerking waarin de verenigingen de handen ineen slaan om het jongenshandbal populair te maken. De deelnemers krijgen binnenkort bericht waar ze aankomend seizoen kunnen trainen. Vervolgens gaan we door met waar we mee bezig zijn en proberen we nog meer jongens enthousiast te maken voor handbal, zodat we hopelijk aankomend seizoen 1 of meerdere jongenshandbalteams kunnen maken in West Friesland.

Ben jij een jongen tussen de 9 en 15 jaar en lijkt het je leuk om te handballen, dan kan je je aanmelden bij een handbalvereniging bij jou in de buurt om te vragen wanneer je een keer kan mee trainen. Je hoeft geen handbalervaring te hebben. Tot dan.

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen