vrijdag 21 juni 2024
spot_img

Geslaagde Reddingbootdag 2017

De Nationale Reddingbootdag van de KNRM heeft afgelopen zaterdag in Andijk en Medemblik ruim 800 bezoekers getrokken. Er werden 26 nieuwe redders aan de wal ingeschreven. Ook werd door ruim 220 personen gebruik gemaakt van de mogelijkheid om een rondje mee te varen met een van de beide reddingboten.

Op zaterdag 6 mei openden de KNRM-reddingsstations in Andijk en Medemblik om 10.00 uur de deuren voor trouwe donateurs en geïnteresseerde bezoekers. Voor jong en oud waren vele activiteiten aanwezig. Het hoogtepunt van een bezoek was voor velen toch wel een vaartochtje met een echte reddingboot. Totaal is er met ruim 220 donateurs rondgevaren.

Als alternatief voor de afgelaste show van de Marine Helikopter maakte rond 14:00 uur het kustwacht vliegtuig op lage hoogte een fly-by over de beide reddingstations en kwam rond 15:30 uur een Search and Rescue (SAR) helikopter over vliegen. Verder waren andere hulpdiensten aanwezig zoals brandweer en politie. Voor de jeugd was er genoeg te doen zoals een springkussen, zelf varen in kleine bootjes, schminken of nagellak aanbrengen en op de foto met een echte redder.

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen