donderdag 18 april 2024
spot_img

Geslaagden voor Cambridge examens Martinuscollege

Op donderdag 3 juni 2021 zijn 38 Cambridge diploma’s uitgereikt op het Martinuscollege. Normaal gesproken gebeurt dit op het kantoor van Cambridge in Alkmaar maar vanwege Covid-19 was het dit jaar op het Martinuscollege zelf. De diploma’s van Cambridge Engels worden wereldwijd erkend als bewijs dat leerlingen een bepaald niveau Engels beheersen. Op het Martinuscollege is het mogelijk om in de brugklas te starten met Cambridge Engels.

Zes jaar geleden startten de leerlingen van de MAVO, HAVO en VWO afdeling met de voorbereidingen voor de Cambridge examens. Zij waren de eerste groep die het First Cambridge Exam (FCE) aflegden en nu ook het Cambridge Advanced Exam (CAE). De lessen zijn gegeven door dhr. M.Hasson en mw. M Janssen. Bij de Cambridge lessen hoorde ook een reis naar Cambridge in Groot Brittannië waar de leerlingen in gastgezinnen verbleven, waar zij hun spreekvaardigheid in de praktijk toe konden passen en kennis maakten met Cambridge en de directe omgeving. Velen van hen hebben er ook de bekende Cambridge Hoodies gekocht, op de groei blijkbaar want ze passen nog steeds.

De leerlingen van het Martinuscollege hebben uitstekende resultaten behaald bij de Cambridge examens. Leerlingen met dit diploma op zak die een Engelstalige studie gaan volgen in Nederland of het buitenland hebben zeker het niveau om dit aan te kunnen.

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen