woensdag 24 juli 2024
spot_img

Gezocht: Sterke Verhalen uit de dorpen!

Mee & de Wering -WonenPLus afdelingen; Wognum, Abbekerk, stad- Medemblik, Andijk, Wervershoof en Onderdijk zijn op zoek naar sterke dorpsverhalen.

Op 17 september is het de landelijke dag van het Luisteren, ‘ouder worden en verhalen’. En verhalen zullen er zeker zijn onder u. Soms van uzelf of van uw ouders of zelfs uw voorouders. Hoe mooi is het om dit door te geven zodat het verhaal bewaard kan worden.

Bewegen en ontmoeting staan hoog in het vaandel van onze organisatie en vanaf 17 september tot ver in 2021 willen wij graag met sterke verhalen van West Friesland een fiets- loop route gaan maken. Deze route kunt u op een genoemd moment ophalen bij de servicepunten van WonenPlus.

Wij vragen aan de bewoners van West Friesland een sterk verhaal van de dorpen: Wognum, Stad- Medemblik, Abbekerk, Opperdoes, Wervershoof, Onderdijk en Andijk. Deze willen wij dan op een mooi punt in het dorp / stad ophangen. Zodat er een route komt die u met mooi weer kunt gaan fietsen of wandelen. Met als rust punt; een sterk verhaal. ‘Een Leugenbank verhaal dus…’ de leugenbank daar waar dorpsbewoners bij elkaar komen om elkaar op de hoogte te houden van al het wel en wee en wat er gebeurt in het leven van elkaar.

Wij zoeken daarom; sterke verhalen en inwoners die de leugenbankjes controleert of de verhalen er nog wel zijn en wil aanvullen als de verhalen mee zijn genomen naar huis.

Weet u een verhaal of wilt u de “dorps/stad omroeper” zijn, die de leugenbankjes controleert? Wij horen graag van u, u kunt mailen naar: h.dijkstra@meewering.nl of b.visser@meewering.nl of bellen naar 088- 0075 140 en vragen naar Hennie of Baukje.
Wij maken er een spannende zomer van, doet u mee?

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen