dinsdag 23 juli 2024
spot_img

GEZOCHT!

De Dorpsraad Andijk is op zoek naar Andijkers die zich willen inzetten voor het algemeen belang van het dorp en ommelanden. Wegens vertrek van een aantal leden (wegens leeftijd en vanwege andere bezigheden) zijn er vacatures vrij. We zoeken ook nog een penningmeester!

De dorpsraad is in feite een burgerorganisatie die zich inzet voor het algemeen belang en zo nodig aan de bel trekt bij gemeente, waterschap en provincie en andere (semi)overheden bijvoorbeeld de politie en andere vormen van handhaving. Zo brengen we gevraagd en ongevraagd advies uit aan het college van burgemeester en wethouders over allerlei zaken die zich aandienen. Ook informeren wij de gemeenteraad en voorzien wij gemeenteraadsleden op hun verzoek de bijzonderheden waar men naar vraagt over bepaalde onderwerpen.

In november bestaat de dorpsraad 11 jaar en in die jaren hebben we heel wat zaken kunnen realiseren door aanhoudend aandacht te vragen voor bijvoorbeeld de steile brug op de Keizerskroon, een extra GSM-zendmast van KPN, de verkeersmaatregelen in de polder (hoewel een aantal kruispunten nog een ‘dingetje’ is) en in het dorp zelf, de oprichting van het Jongerencentrum The Future (en sinds kort ook de ‘Huiskamer van Andijk’), de oprichting van de Buurtbusvereniging WASE / Lijn 438, de succesvolle actie ‘Behoud het IJsselmeer’ (geen eilanden voor het IJsselmeer), de geldautomaat of door initiatieven te ondersteunen zoals de invoering van sociale wijkteams, het zwembad De Weid, (pilot) toegankelijkheid openbare ruimte, belangen van ouderen, bouw Sorghvliet, etc., etc. En ja, we kaartten ook misstanden aan! En maken we deel uit van de Klankbordgroep Bouwaanvragen, Alles bij elkaar te veel om hier op te noemen.

Bij dit werk worden we ook bijgestaan door en zijn wij lid van Dorpswerk Noord-Holland (ontstaan uit de Vereniging Kleine Kernen Noord-Holland). Ook overleggen we met andere dorps- en stadraden.
Al met al veelzijdig (vrijwilligers)werk. Ben jij een doorzetter, vasthoudend en ben je niet makkelijk uit het veld te slaan als het een keer tegenzit en wil je je inzetten voor je eigen dorp wordt dan een van onze medewerkers. In de advertentie in dit blad zetten we uiteen wie we zoeken. Lijkt dit wat voor jou, schrijf dan een mail naar dorpsraadandijk@gmail.com.

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen