donderdag 13 juni 2024
spot_img

Goede doelen Westfriese Struuntocht bekend

Zaterdagavond 21 maart vanaf 19:00 is er weer een Westfriese Struuntocht in Enkhuizen. Tijdens de tocht wandelt u soms zelfs dwars door bijzondere, monumentale, panden. U ontdekt verborgen straatjes, bedrijven, scholen en moderne architectuur. “Al wandelend, ontdekt en beleeft u van alles,” belooft Henk Driessen, voorzitter van de stichting Westfriese Struuntocht.

3 goede doelen: Stichting Babyspullen, Praktijkschool Stede Broec, de Baanbreker
Met deze wandeling willen we geld ophalen voor goede doelen. Dit jaar kozen we drie doelen. Het mooie: we ondersteunen hiermee we inwoners van alle leeftijden in Westfriesland. Van de aller-allerkleinste via Stichting Babyspullen, opgroeiende tieners via Praktijkschool Stede Broec tot volwassenen bij de Baanbreker.  Letterlijk stappen in een prachtige stad in Westfriesland . Figuurlijk dragen u stappen bij aan een beter Westfriesland!

Westfriesland, Enkhuizen in de spotlights
Daarnaast is het een mooie manier iedereen te laten kennis maken met de prachtige regio Westfriesland. Deze tweede editie is weer Enkhuizen. U kunt (weer?) kijken daar waar u normaal niet zo gauw komt. De organiserende partijen zijn trots op wat Enkhuizen te bieden heeft. “Dat willen we aan iedereen laten zien; hoe mooi Westfriesland en Enkhuizen is,”vertelt secretaris Natalie Huijsman.

Route anders, maar begin- en eindpunt niet
“Maar de route zal anders zijn dan vorig jaar. We roepen alle deelnemers van vorig jaar dan ook op vrienden, familie en kennissen te vragen mee te lopen in deze tweede editie.” Zet daarom zaterdag 21 maart alvast in uw agenda!
“Het is de tweede keer dat we de Westfriese Struuntocht organiseren. De route is vastgesteld. Het is een geheel andere route dan vorig jaar, maar het begin- en eindpunt blijft wel hetzelfde als vorig jaar. De start is bij het station Enkhuizen. Het eindpunt is Brouwerij de Werf, waar u nog gezellig kunt napraten tijdens de after-party”, legt Henk Driessen uit.

Muziek, toneel en dans
Secretaris Natalie Huijsman vult aan: “We zijn na de vaststelling van de route, nu de route aan het invullen met afwisselende activiteiten en bezienswaardigheden. We benaderen organisaties in Westfriesland of ze een bijdrage willen leveren.  Bent u zelf lid van een muziek-, toneel- of dansgroep of heeft u een eigen zaak, en zou u willen meedoen deze avond? Laat het ons dan weten via een e-mail naar westfriesestruuntocht@gmail.com”.

Route = verrassing
De exacte route blijft tot het laatste moment een verrassing. In ieder geval komt u op de route langs of door horeca-instellingen, winkels, musea, monumentale panden, bedrijven en scholen.  Deelnemer vorig jaar: “De  slogan “Ontdek het onverwachte” is echt waargemaakt. Ik ben geboren en getogen in Enkhuizen en ik zag plekken waar ik nog nooit geweest ben.”

Wandelt u (weer) mee?
Tickets Westfriese Struuntocht
Tickets zijn tot 1 februari nog te koop voor de speciale voorverkoopprijs van 12,50 euro. Daarna kost een ticket 15 euro. U kunt de tickets kopen via www.westfriesestruuntocht.nl/tickets

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen