dinsdag 25 juni 2024
spot_img

Goedlachse Nel Tessel weg bij Dekamarkt

Haar eerste werkdag bij de Dekamarkt in Andijk weet ze nog precies. Toch is dat –op vier maanden na- 28 jaar geleden. “Het was op de verjaardag van mijn broer en dat is me zomaar bij gebleven,” vertelt Nel Tessel. “Nu sta ik mijn laatste uurtjes te maken bij de winkel waar ik zoveel jaren met plezier heb gewerkt, dat is toch snel gegaan hoor!”

Lief en leed werd gedeeld in de afgelopen jaren. Sommige collega’s zijn inmiddels vriendinnen geworden. Mariska en Jacqueline weten nu al dat ze de altijd gezellige Nel gaan missen op de werkvloer. “Zij is een lekkere klets, maar heeft ook een luisterend oor en oordeelt niet, hele fijne eigenschappen,” aldus de collega/vriendinnen in koor.

Altijd Andijk
Al die jaren heeft de uit Grootebroek afkomstige Nel in het filiaal in Andijk gewerkt. “Ik zocht een baan, hier hadden ze een vacature en het beviel goed van beide kanten. Waarom zou je dan weggaan?” Heel even maakte ze een uitstapje naar het filiaal dichter bij huis. Nel: “Dat was tijdens de verbouwing van het Andijker filiaal. Ik kreeg wel het aanbod in Grootebroek te blijven werken, maar miste mijn collega’s uit Andijk.”

Dorpsgevoel
Heel Andijk kent de goedlachse Nel wel. “Eerst stond ik op de afdeling vleeswaren, later op de vleesafdeling en ook nog een periode op het brood. Ik heb afdelingen en producten zien komen en zien gaan. Vernieuwing is altijd gaande.” Nel had altijd even aandacht voor de klant die om een praatje verlegen zat. “Het dorpse karakter van de winkel in Andijk spreekt mij erg aan.”

Samen op kassacursus
In groepjes werden de dames verplicht op kassacursus gestuurd. Een hele gezellige dag, waar een echt uitje van gemaakt werd. De dag werd afgesloten met een blijde lach: alle deelnemers waren geslaagd. “De nieuw verworven kennis moest niet wegzakken, dus vroeg ik wanneer ik eens kassa kon draaien en zo geschiedde. Ik kreeg mijn plek aan de kassa en ben daar nooit meer weggegaan!” lacht Nel. “Laatst was er op het nieuws dat een winkelketen een kletskassa begon, een kassa waar naast het afrekenen ook echt tijd was voor een praatje. Geen haast, maar oprechte aandacht. Dat was een perfect idee geweest om mij achter te zetten!”

Buiten het werk
Met sommige collega’s heb ik heel wat meegemaakt in die ruim 27 jaar. Van verdrietige zaken als echtscheidingen en leuke dingen zoals samen ‘te kermis gaan’. De verdrietige momenten waren we er voor elkaar. De mooie momenten vierden we met elkaar en vooral die mooie dingen gaan we er nog veel meer van beleven. Want het werken stopt wel, maar nu heb ik dus extra veel tijd voor leuke dingen!”

Gemist worden
De collega’s en klanten gaan Nel missen. “Ze sprong altijd in, klaagde en zeurde nooit. Ze wist van aanpakken en deed alles met een lach,” strooien Mariska en Jacqueline nog even wat complimenten naar Nel. Ze wordt er een beetje verlegen van. “Ook klanten hebben gevraagd of ik straks dan nog wel een keer ‘om een bakkie’ kom. Ik ga het missen hier, maar sommigen contacten zullen zeker blijven,” sluit Nel af.

Vorig artikel
Volgend artikel

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen