maandag 22 juli 2024
spot_img

Gouden kansen voor vakmensen in de bouw

Ook in West-Friesland is er grote vraag naar vakmensen in de bouw. Een beroep in de bouw leer je niet uit boeken, maar leer je volop in de praktijk. Jonge mensen die actief zijn en graag buiten en met hun handen werken, kunnen zich voor het nieuwe schooljaar aanmelden bij ESPEQ Bouwopleidingen in Heerhugowaard.

De komende jaren zijn er tienduizenden woningen nodig en overal wordt daarom volop gebouwd. Waar woningen worden gebouwd zijn ook vakmensen nodig. Omdat er zoveel woningen moeten worden gebouwd, is er veel vraag naar timmermannen, metselaars, tegelzetters en schilders. Daarnaast gaan de komende jaren veel bouwvakkers met pensioen. Daarmee ontstaan er heel veel vacatures in de bouw. Ook in deze regio.

Werken en leren met baangarantie
Bij ESPEQ Bouwopleidingen in Heerhugowaard worden mensen in twee, drie of vier jaar opgeleid tot volwaardig vakkracht op mbo niveau 1 tot en met 4. Als je een goede vakman wilt worden, dan leer je dat niet alleen uit boeken. Theorie is belangrijk, maar in de opleiding bij ESPEQ wordt het vak geleerd in de praktijk op de bouwplaats. Na een periode in de werkplaats bij ESPEQ worden leerlingen geplaatst bij een erkend leerbedrijf in de eigen woonregio. Bij dit bedrijf leert de student vier dagen per week de kneepjes van het vak in de praktijk en wordt hij dagelijks begeleid door een persoonlijke leermeester. Werken, leren en vrijwel direct geld verdienen. In West-Friesland wordt de schooldag verzorgd door het Horizon College en daarmee behalen leerlingen na afronding van de opleiding een mbo diploma.

Baangarantie
Gedurende de opleiding is ESPEQ werkgever van de leerlingen. Het toekomstperspectief en de loopbaan kansen in de bouwnijverheid zijn zo goed dat ESPEQ naast een opleidingsgarantie ook een baangarantie biedt. Leerlingen met een vmbo of mavo diploma en een gezonde dosis enthousiasme en motivatie zijn van harte welkom. Starten aan een opleiding in de bouw, wordt beloond met een waardevol diploma waarmee een loopbaan als timmerman, tegelzetter, metselaar of schilder een vliegende start krijgt.

Open Dag
De Open Dag op 8 decemeber is bedoeld voor leerlingen die in augustus starten met een nieuwe opleiding, maar ook voor leerlingen die begin volgend jaar al willen beginnen. Naast informatie over de opleidingen, vertellen ook bedrijven en studenten hun verhalen en ervaringen uit de bouw. Omdat ESPEQ de RIVM richtlijnen naleeft kan de opzet van de open dag wijzigen. Ondanks ontwikkelingen in het coronabeleid is het voeren van een persoonlijk gesprek tijdens deze open dag altijd mogelijk. Hiervoor kunt u zich aanmelden via www.ESPEQ.nl.

Let op: alleen op afspraak
“Op woensdag 8 december staat er weer een interessante open dag gepland bij ESPEQ aan de Dudokweg 66 in Heerhugowaard. Door de aangescherpte regels rondom COVID-19 hebben we deze dag helaas inderdaad aan moeten passen. Het is nu alleen mogelijk om op afspraak langs te komen, er is dus geen vrije inloop mogelijk, “ vertelt Robert Bloemraad, directeur opleidingen bij ESPEQ. “Nog steeds bent u van harte welkom op 8 december, alleen de opzet is aangepast.”

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen