woensdag 17 juli 2024
spot_img

Gratis BeweegID boxen om kwetsbare inwoners te helpen bewegen

Gemeente Medemblik stelt gratis BeweegID boxen beschikbaar om kwetsbare inwoners te helpen bewegen. Met de inhoud van deze boxen wordt het voor kwetsbare ouderen en/of inwoners met dementie op een eenvoudige manier mogelijk om te bewegen binnen de mogelijkheden die zij hebben. De eerste BeweegID box werd donderdag 27 januari door de wethouder maatschappelijk beleid, Joset Fit, overhandigd aan zorgboerderij Zorgboergondisch in Wervershoof.

Plezier hebben door samen te bewegen
Bewegen is voor iedereen belangrijk. Dit is echter niet altijd meer vanzelfsprekend als lichaam en/of geest minder goed mee kunnen doen. Om bewegen ook voor kwetsbare inwoners mogelijk te maken stelt gemeente Medemblik gratis BeweegID boxen beschikbaar. De boxen bevatten materialen en attributen, waaronder ballen, ballonnen, pittenzakken en wol, om oefeningen mee te doen. Daarnaast zitten er in de boxen kaarten waarop verschillende beweeg- en spelvormen worden uitgelegd die je met de materialen kunt doen. De oefeningen en spelvormen vinden plaats aan tafel en zijn geschikt voor groepsgebruik en voor één op één situaties. Met een box is het mogelijk om een kort beweegmoment in te lassen of juist uitgebreidere beweegactiviteiten aan te bieden. Spierkracht, mobiliteit, coördinatie, reactievermogen én cognitieve vaardigheden worden gebruikt, maar het hoofddoel is plezier hebben door samen te bewegen!

Eerste BeweegID box voor Zorgboergondisch
Wethouder Fit overhandigde de eerste BeweegID box aan Manon Scholtens van zorgboederij Zorgboergondisch in Wervershoof. “Ik vind het ontzettend belangrijk om aandacht te hebben voor het behouden en bevorderen van de zelfredzaamheid van ouderen en kwetsbare inwoners. Bewegen hoort daar ook bij, maar is in veel gevallen niet meer zo makkelijk.”, vertelt Joset Fit. “Deze box helpt om dit toch mogelijk te maken doordat het een eenvoudige methode biedt om te bewegen, zonder veel voorbereiding of noodzakelijke ervaring. Dat is een mooi initiatief dat wij als gemeente graag steunen.”, aldus de wethouder.

Zelf een BeweegID box aanvragen
Organisaties die zich richten op dagbesteding of vrij toegankelijke ontmoeting en die interesse hebben om een BeweegID box te ontvangen, kunnen een mail sturen naar meedoen@medemblik.nl. Meer informatie over de voorwaarden is te vinden op:
www.medemblik.nl/nieuws/gratis-beweegid-boxen-om-kwetsbare-inwoners-te-helpen-bewegen

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen