maandag 22 juli 2024
spot_img

GRATIS PERENBOOM VOOR INWONERS GEMEENTE MEDEMBLIK!

Eerder deze week verscheen een bericht van MeerBomen.Nu op Twitter dat 150.000 perenbomen een nieuw tehuis zoeken. De bomen zijn door de corona-uitbraak niet verkocht en dreigen verbrand te worden. Zonde, want dan gaat er CO2 de lucht in en als we de bomen planten nemen we CO2 op, krijgen we gratis fruit en is het leuk voor insecten, verkoeling en vergroening!

En mensen kunnen gratis een Conference perenboom krijgen, voor in de tuin!
Voor Gerrit van Keulen van de Dorpsraad Andijk was dit aanleiding de Gemeente Medemblik hierop te attenderen en stuurde het bericht door met de vraag of dit niet wat is voor de gemeente. De gemeente Medemblik maakt immers stappen op weg naar een duurzame gemeente. Het bevat vijf pijlers: elektriciteit, warmte, water & groen, grondstoffen en mobiliteit. Daar past deze actie mooi bij aldus Van Keulen.

Martijn Mak van het Noordhollands Dagblad benaderde na het lezen van het bericht van de dorpsraad de woordvoerder van de gemeente Medemblik, Sylvia Hania en die gaf hem te kennen dat de gemeente hieraan wil meedoen door de kosten van de logistiek op zich te nemen maar de organisatie moest door anderen gedaan worden gezien de korte tijd waarin alle geregeld moest worden. De Dorpsraad Andijk nam de uitdaging aan en binnen een dag waren er voldoende aanmeldingen voor uitdeelposten op diverse locaties binnen de gemeente Medemblik.

LOCATIES EN CORONAMAATREGELEN
Dankzij de welwillende medewerking van Kwantes GroenVerzorging in Andijk, Harddraverijvereniging ‘Prins Hendrik’ in Medemblik en GroenLinks Medemblik in Wognum zijn er drie locaties waar inwoners van de gemeente Medemblik een gratis boom kunnen ophalen.

Maatregelen
Bij elke uitdeelpost gelden de coronamaatregelen die de overheid heeft ingesteld, zoals de 1.5 m afstand. Men dient de aanwijzingen van de medewerkers ter plaatse op te volgen. Per auto mag alleen één persoon uit de auto komen om de perenboom in ontvangst te nemen, zijn er meerdere personen mee, dan moeten die – hoe dan ook – in de auto blijven zitten! Om iedereen in de gelegenheid te stellen worden hooguit twee boompjes verstrekt.

LOCATIE ANDIJK
ADRES: Gedeputeerde Laanweg 55 A
LOCATIE: Kwantes GroenVerzorging
OPENINGSTIJDEN: zaterdag 22 augustus vanaf 12:00 tot 19:00 uur | zondag 23 augustus 12:00 tot 17:00 uur

MEER INFORMATIE EN PLANTINSTRUCTIES
Op http://bit.ly/perenbomenactie staat vanaf vrijdag 21 augustus 12:00 uur nog meer informatie over deze actie, waaronder plantinstructies. Het is uitermate belangrijk deze plantinstructies op te volgen anders slaat de boom niet aan en heeft u alle moeite voor niets gedaan. Uiteraard kan er geen garantie worden gegeven op deze gratis bomen, en mocht deze niet aanslaan dan heeft u ook geen recht op een vervangende boom of anderszins.

Kijk ook op Meerbomen.nu voor meer informatie voor de landelijke actie.

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen