donderdag 13 juni 2024
spot_img

Gratis workshop Veilig online bankieren gegeven door OBM Verzekeringen te Wervershoof en Vrolijk fd te Andijk

Voorkom fraude, phishing en andere vormen van internetcriminaliteit

Internetcriminaliteit is een veelvoorkomend probleem, met name doordat steeds meer bankzaken en transacties online plaatsvinden. Hoe voorkomt u online fraude of diefstal van uw financiële gegevens? Op 17 oktober a.s. leert u bij vereniging “Kies Voor Gezelligheid” in Sarto Andijk hoe u internetcriminelen te slim af bent tijdens de gratis workshop Veilig online bankieren.

Volgens cijfers van het CBS waren in 2019 met name identiteitsfraude, koop- en verkoopfraude en hacken veelvoorkomende cybercrime delicten. Ook skimming en phishing komen bijvoorbeeld geregeld voor in Nederland. De workshop is bedoeld voor iedereen die zich hiertegen wil weren.

Wat leert u tijdens de workshop Veilig online bankieren?
Het is niet altijd duidelijk of u te maken hebt met internetcriminelen. Zij kunnen zich namelijk voordoen als medewerker van een bank en om codes of persoonlijke informatie vragen. Welke gegevens kunt u wel en niet delen en in welke situatie? En wanneer moet u een website, e-mail of ander bericht wantrouwen?
Tijdens de interactieve workshop leert u hoe u internetcriminaliteit herkent aan de hand van voorbeelden uit de praktijk. Zo krijgt u onder meer te zien hoe cybercriminelen proberen uw digicode, pincode of andere inloggegevens te ontfutselen.

OBM Verzekeringen en Vrolijk fd: “Online betalen en financiële zaken online regelen wordt steeds normaler, maar goed inschatten wanneer u risico loopt is vaak lastig. Door proactief informatie over internetcriminaliteit te verstrekken, willen wij deze risico’s herkenbaar maken. We hopen zo veel mogelijk te voorkomen dat mensen slachtoffer worden van fraude. Zo helpen we u beter “cyberweerbaar” te worden.”

De workshop begint om 20.00 uur en duurt tot 22.00 uur. Er is een beperkt aantal plekken beschikbaar. Meld u dus tijdig aan via vereniging “Kies Voor Gezelligheid” op: famimmen@ziggo.nl of loop binnen bij het RegioBank kantoor aan De Hoek 8 in Wervershoof of Kleingouw 28 in Andijk.

Aanmelden kan tot 10 oktober. Bij voldoende belangstelling geven wij de workshop in 2 sessies.
Meer informatie over veilig bankieren? Kijk op: regiobank.nl/veiligbankieren

Over RegioBank
RegioBank is al ruim 100 jaar actief in de buurt. In dorpen en kleine steden zijn de Zelfstandig Adviseurs van RegioBank een vertrouwd gezicht. Zij kennen hun klanten en weten hoe belangrijk een leefbare buurt is waar iedereen zich thuis voelt: bewoners, ondernemers, verenigingen en stichtingen. Om het buurtgevoel te vergroten steunt RegioBank samen met het Oranje Fonds lokale projecten. En regelt de klant zijn bankzaken gewoon in de buurt. Dat is RegioBank, de buurtzame bank. RegioBank is onderdeel van de Volksbank, samen met SNS, ASN Bank en BLG Wonen. Voor meer informatie: regiobank.nl.

Over vereniging “Kies Voor Gezelligheid”
Vereniging “Kies Voor Gezelligheid” is een vereniging van en voor vrouwen die elkaar in een goede sfeer willen ontmoeten. Wij verzorgen informatieve, creatieve en ontspannende bijeenkomsten voor onze leden.

Voor meer informatie: famimmen@ziggo.nl

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen