maandag 27 mei 2024
spot_img

GRATIS ZOMER-INLOOP

Ook in de zomervakantie bent u van harte welkom op ons kantoor in Andijk of Benningbroek. U kunt een afspraak maken voor een gratis half uur bespreking. Heeft u ook al zo vaak gezegd, “dat moet ik nu toch echt eens regelen”?

VEEL BESPROKEN VRAGEN EN ONDERWERPEN
Moeten mijn erfgenamen erfbelasting betalen? Zo ja, hoeveel is dat?
Ik ben getrouwd en we hebben kinderen, nu heb ik gehoord dat de langstlevende als ik als eerste zou overlijden, ook al direct erfbelasting moet betalen. Klopt dat?
Tijdens de bespreking wordt een globale berekening gemaakt voor de eventueel verschuldigde erfbelasting én krijgt u tips over de wijze waarop u erfbelasting kunt besparen voor uw erfgenamen. Inderdaad is het vaak zo dat de langstlevende al erfbelasting moet betalen na overlijden van de eerste van u beiden. Weliswaar kan een kind diens erfdeel nog niet opeisen, maar dit is wel een vordering die belast is, als het bedrag boven de vrijstelling (€ 21.559: 2022) uitkomt. De langstlevende moet de erfbelasting voor een kind voorschieten.

Wat is het verschil tussen trouwen, geregistreerd partnerschap en een samenlevingsovereenkomst?
Dat zijn teveel woorden voor deze column, kom gerust langs op kantoor voor een uitleg.

Wat kan ik regelen voor het geval ik wilsonbekwaam zou worden?
Hiervoor is een levenstestament geschikt. U kunt dan zelf bepalen wie uw zaken op vermogensrechtelijk gebied (uw bank, huis, verzekeringen e.d.) en op medisch gebied namens u mag regelen.

Tijdens de zomer-inloop geldt de 10% korting op een testament of een levenstestament, op vertoon van deze column.
Mantel&Voors Notarissen en Mediators. Andijk 0228-592224 en
Benningbroek 0229-591264

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen