donderdag 18 juli 2024
spot_img

Gratis zwembadkaartjes voor kinderen van ouders met een laag inkomen

De gemeente Medemblik stelt speciaal voor kinderen van ouders die weinig te besteden hebben deze zomer een extraatje beschikbaar. Per kind kunt u vier gratis kaartjes voor het zwembad ontvangen.

Voor wie?
De zomeractie is bedoeld voor kinderen van ouders die weinig te besteden hebben (netto-inkomen maximaal 120% van de bijstandsnorm of lopende schuldregeling). Het kind woont in de gemeente Medemblik en is onder de 18 jaar.

Hoe werkt het?
Ouders kunnen voor hun kinderen een aanvraag voor de Zomeractie doen via www.medemblik.nl/zomeractie. Het aanvraagformulier kan tot en met 7 juli ingevuld worden. We proberen om de zwembadkaartjes voor 15 juli te verzenden.

Deelnemende zwembaden
De zwembadkaartjes die inwoners via deze zomeractie ontvangen zijn in te leveren bij één van de zeven deelnemende zwembaden: Het Zwembad in Midwoud, Molenbad in Wognum, Het Ploetertje in Benningbroek, De Spetter in Abbekerk, De Weid in Andijk, De Zeehoek in Wervershoof, Het Zuiderzeebad in Medemblik.

Inkomensondersteuning
Naast deze zomeractie zijn er verschillende gemeentelijke regelingen ter ondersteuning van gezinnen met kinderen met een laag inkomen. Via deze regelingen is het voor kinderen van 4 tot 18 jaar bijvoorbeeld mogelijk om in aanmerking te komen voor een bedrag van € 600 om zwemdiploma A en B te halen.

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen