dinsdag 27 februari 2024
spot_img

Graventapijt Themaweekend bij Kasteel Radboud

Beleef de middeleeuwen! Bij Kasteel Radboud staat het weekend van 20 en 21 augustus in het teken van het Graventapijt.

Tijdens het Graventapijt Themaweekend maak je kennis met middeleeuwse kunsten en textielbewerking. Marius Bruijn is te vinden in zijn kunst- en tekenatelier en de dames van Mana Occupatae (Bezige Handen) laten zien hoe textiel in die tijd werd verwerkt. Uiteraard allemaal in middeleeuwse sferen en het Graventapijt van Kasteel Radboud staat hierbij centraal.

Het Graventapijt van Kasteel Radboud
In de middeleeuwen is het belangrijk om te laten zien bij welke familie je hoort. Daarvoor is er de successiereeks, waarbij je vanaf je vroegste voorvader laat zien van welke belangrijke mensen je afstamt. Dat gebeurt meestal via een wandtapijt.
Middeleeuws deskundige Marius Bruijn heeft voor Kasteel Radboud een ontwerp gemaakt voor het Graventapijt, een wandtapijt met de successiereeks van Graaf Floris V. Dit wordt nu op ambachtelijke wijze geborduurd door een groep vrijwilligers.

Prijzen en reserveren
Het Graventapijt Themaweekend speelt zich zowel binnen als buiten af. De buitenactiviteiten zijn vrij toegankelijk, om binnen te kunnen kijken heb je een museumticket nodig.
Wil je zeker zijn van een tijdslot, dan raden we je aan je tickets vooraf online te bestellen.
Kijk voor meer informatie en tickets op kasteelradboud.nl/activiteiten.

 

- Advertisment -spot_img

Meest gelezen laatste 7 dagen