vrijdag 21 juni 2024
spot_img

Gré Dol ontvangt waarderingsspeld gemeente Medemblik

Gré Dol van het Andijker Toneel heeft zaterdag 10 maart de waarderingsspeld van gemeente Medemblik ontvangen uit handen van burgemeester Frank Streng. Mevrouw Dol is al 50 jaar actief voor de toneelvereniging in Andijk. Niet alleen als actrice, maar ook als bestuurslid en mede oprichter van het Andijker Jeugd Toneel.

Hoofdzuster
Afgelopen zaterdag kreeg zij na afloop van de klucht ‘Hulp op de eerste hulp’ de waarderingsspeld uitgereikt. In dit stuk speelt Gré hoofdzuster Joke, die alle bezoekers en beslommeringen op de eerste hulp in goede banen moest leiden. Een tekenende rol voor iemand die zoveel zaken voor de toneelvereniging in goede banen heeft geleid. En een extra kers op de taart voor het Andijker Toneel, dat deze maand haar 85-jarig jubileum viert.

Medespelers en bestuursleden hadden Gré voorgedragen voor de waarderingsspeld en dat hadden zij goed voorbereid. Er was een opsomming gemaakt van wat je in 50 jaar allemaal niet voor een toneelvereniging kunt doen. Zo heeft Gré meer dan 125 generale repetities meegemaakt, 1000 stukken gelezen en 95 keer een rol tot leven gewekt. En dat ze dit nog steeds tot in de puntjes beheerst bleek wel uit de warme reacties na het stuk van afgelopen zaterdag.

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen