donderdag 18 april 2024
spot_img

Groene specht

Vogels hebben in het voorjaar de mooiste kleuren en de groene specht staat  wel erg hoog in aanzien. Nog niet zo lang geleden, enkele jaren, werd ik voor het eerst gewaar van een groene specht. Dat was op een ochtend toen ik door het Streekbos wandelde. Ergens net ten Noorden van het Weelenpad zag ik een buizerd langs vliegen en op het zelfde moment hoorde ik het luide geschater van een vogel. Nogal verbaasd vroeg ik mij af of buizerden zulke geluiden maken, ik kon het haast niet geloven.

Bijna gelijktijdig liepen twee mannen in groene jassen langs. Druk in gesprek, een van hen kende ik oppervlakkig ik dacht dat hij iets deed met bos of natuur. Ik schoot hem aan en ik vroeg “Dat gekakel dat we net hoorden wat voor vogel was dat?”

Hij keek mij spottend aan en zei: “Ja, wat zou dát nou zijn?”

“Een groene specht?” opperde ik.

“Ja, natuurlijk,” antwoordde hij lachend.  Sinds die ontmoeting is de groene specht mij blijven achtervolgen. Dan weer hier en dan weer daar tot uiteindelijk dicht bij ons raam terwijl ik aan de ochtend havermout zat.
“Kijk eens,” zei mijn vrouw en wees naar buiten. Dit is het resultaat.

Vorig artikel
Volgend artikel

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen