donderdag 13 juni 2024
spot_img

GROENE WIMPEL VOOR JACHTHAVEN ANDIJK

Op donderdag 3 mei 2018 heeft Jachthaven Andijk, naast de Blauwe Vlag, als eerste Jachthaven in West-Friesland de Groene Wimpel in ontvangst genomen. Een jachthaven verdient deze wimpel als zij boven op de internationale criteria voor de Blauwe Vlag voldoen aan de extra gestelde criteria op het gebied van maatschappelijk verantwoord ondernemen en verduurzaming van de jachthaven.

De blauwe vlag

De extra criteria zijn overgenomen van het keurmerk Green Key voor de gastvrijheidssector en zijn van toepassing op duurzame inkoop, gebruik duurzame (bouw)materialen, energiebesparing, schoonmaakmiddelen, waterbesparing, maatschappelijke betrokkenheid, groenbeheer, transport en keten-verantwoordelijkheid.

Na het wederom actief deelnemen aan de Blauwe Vlag campagne vanaf 2017 heeft het team van Jachthaven Andijk het afgelopen jaar een extra stap gezet om ook aan de voorwaarden van de Groene Wimpel te voldoen. In januari jl. is de jachthaven goed onder de loep genomen door een onafhankelijke keurmeester van de Blauwe Vlag. De uitslag hiervan is door de nationale jury Blauwe Vlag Nederland beoordeeld met als resultaat een Groene Wimpel boven op de Blauwe Vlag in 2018.

Monica de Vast van Jachthaven Andijk is erg ingenomen met deze extra waardering. “Maatschappelijk verantwoord ondernemen staat hoog in het vaandel van onze jachthaven. Wij besteden al veel aandacht aan het milieu. Maar met deze extra zware normen op gebied van bijvoorbeeld duurzame inkoop, waterbesparing, personeelsmanagement en groenonderhoud zijn we onze jachthaven nog meer aan het verduurzamen”.

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen