donderdag 18 april 2024
spot_img

Groenten en fruit van je eigen volkstuin, dat is lekker en niet duur!

Het is u niet ontgaan, groenten en fruit zijn door economische ontwikkelingen schrikbarend duur geworden. Is het niet een idee om uw eigen groenten en fruit te kweken op een volkstuin?
Volkstuinvereniging Beldersbouw aan de Beldersweg te Andijk heeft volkstuinen te huur van diverse m2. Een tuin van bv. 110 m2 kost € 28,60 per jaar.

Zaden hoeven niet duur te zijn, soms krijg je ze gratis bij je boodschappen. Het is super leuk om groenten te zien ontkiemen en te oogsten. Het zijn niet altijd rechte komkommers zoals in de supermarkt, maar de smaak is lekkerder. En dan de aardbeien van eigen tuin, dat is pas echt smullen, jammie! Natuurlijk moet er wel onkruid enz. worden weggehaald, maar schoffelen, spitten is sporten en je hoofd leegmaken.
In principe kun je bijna het hele jaar van de volkstuin eten. Er zijn genoeg boeken verkrijgbaar, ook bij kringloopwinkels, waar de beginselen van het moestuinieren wordt uitgelegd. En op de volkstuinen van Beldersbouw is er meestal wel een tuinder aanwezig voor nuttige adviezen.
Interesse?
Neem contact op met telefoonnummer 0228-592835 of mail naar beldersbouw@gmail.com.

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen