maandag 24 juni 2024
spot_img

Groot onderhoud Oosterbegraafplaats Andijk afgerond

De werkzaamheden aan de Oosterbegraafplaats in Andijk zijn afgerond. Met het plaatsen van een nieuw informatiebord is hier op symbolische wijze vorm aan gegeven. Wethouder Harry Nederpelt had de eer deze te onthullen samen met inwoner Marleen Gutter en voorzitter van de dorpsraad Andijk, Gerrit van Keulen.

Het opwaarderen van de begraafplaats was nodig. Zo waren de paden niet meer goed begaanbaar en was er sprake van wortelopdruk bij het parkeerterrein. Verder was de waterhuishouding niet goed op orde. Afgelopen jaar is er op basis van een passend ontwerp uitvoering gegeven aan de werkzaamheden. De hele begraafplaats is gedraineerd, de paden zijn versteend, er is nieuwe beplanting aangebracht en er zijn bankjes neergezet. Daarnaast is een verstrooiveld gecreëerd op de begraafplaats met een meerpaal waar gedenkplaatjes op geplaatst kunnen worden. Op het informatiebord staan de namen van de overledenen vermeld en de locaties van de graven. Het uitgangspunt is dat alle gemeentelijke begraafplaatsen in de toekomst een dergelijk bord krijgen.

Wethouder Harry Nederpelt: “Het doel was om een toegankelijke en verzorgd ingerichte begraafplaats te maken waar bezoekers veilig kunnen wandelen en verblijven.” Dat dit doel behaald is, kan voorzitter van de dorpsraad -en tevens scootmobielgebruiker- Gerrit van Keulen beamen. Hij sprak zijn complimenten uit. Ook Marleen Gutter die regelmatig een bezoek brengt aan de begraafplaats is erg tevreden met de gerenoveerde begraafplaats. “Het is een stuk beter en verzorgder geworden.”

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen