woensdag 17 juli 2024
spot_img

Grote opruimmiddag in het Streekbos

Wandelend door park of polder kun je van alles tegenkomen. Vogels, vlinders, bloemen, bijen, te veel om op te noemen. Helaas echter wemelt het buitengebied tegenwoordig ook van de weggeworpen flesjes, bekertjes, snoeppapiertjes, peuken, blikjes en andere rommel.

We kunnen hierover klagen, mopperen of de politiek de schuld geven, maar zaterdag 19 september is het tijd voor daden in plaats van woorden. Tijd voor actie, tijd voor een grote schoonmaak!

Heel de wereld raapt die dag blikjes, prikt papiertjes en schoont de bermen op, in het kader van de landelijke opschoondag, ook wel ‘World Clean Up Day’ genoemd. IVN West-Friesland doet hier ook aan mee, met een grote opruimmiddag in het Streekbos in Bovenkarspel. Tussen 10:00 en 12:00 uur worden de handen uit de mouwen gestoken en wordt de buitenboel al papierprikkend en blikjesrapend goed onder handen genomen. Komt u ook meehelpen? A.u.b. zelf handschoenen meenemen. Aanmelden kan via publieksactiviteiten@ivn-westfriesland.nl (er mogen vanwege de coronamaatregelen maximaal 10 kinderen meedoen, excl. begeleiders) en deelname is, uiteraard, gratis. En de beloning? Een schoon Streekbos!

Wilt u ook de handen uit de mouwen steken om in de natuur van het Ecoproject of bij het Egboetje te werken? Meldt u dan aan via secretaris@ivn-westfriesland.nl. Wie weet tot ziens!

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen