Landschap dat van plastic lijkt maar is opgebouwd uit verschillende groentes. Rode kool, paksoi. Foto aangeleverd

Groep viert haar tweejarig bestaan
Vroeger, in de vijftiger en zestiger jaren, werd in alle huishoudens de voorjaarsschoonmaak gedaan. Mensen uit die tijd kunnen zich nog herinneren hoe de woonkamer dan naar boenwas rook, hoe de kasten binnenste buiten werden gekeerd, hoe alles in huis weer netjes werd.

Dit gaan wij ook doen in (een deel van) Andijk. Wij maken buiten schoon.
Het hangt van het weer af, waar we zwerfvuil gaan ruimen. Er is altijd wel een straat of buurt, een sloot of een veld, een plein of een andere plek waar zwerfvuil terecht is gekomen. Het heeft de laatste tijd aardig gestormd. Er hangt op een enkele plek zelfs plastic in bomen.
In ieder geval hebben wij weer zin om onze handen uit de mouwen te steken. En zo Andijk weer een stuk aantrekkelijker te maken.

Twee-jarig bestaan
Twee jaar geleden begon Andoik Skoôn haar werkzaamheden. Een aantal enthousiaste vrijwilligers deed mee met de landelijke schoonmaakactie. We begonnen met een bescheiden groepje. Dit is uitgegroeid tot een aanzienlijke groep van 29 deelnemers. Het mooie van zo’n grote groep is, dat je niet altijd hoeft mee te doen en dat elke schoonmaakactie door enthousiasme gedragen blijft worden.

Doe met ons mee. Jong en oud.
Help mee.
Voor opruim materiaal wordt gezorgd. Trek zelf wel tuinhandschoenen en oude kleren aan. Zaterdag 1 april, verzameltijd: 8:45 uur, starttijd actie: 9:00 uur, eindtijd actie: 11:00 uur. Koffie/thee: 11:15 uur.

Voor info: Henk Smits 06 – 50 48 43 98 email: henk.smits@quicknet.nl