maandag 27 mei 2024
spot_img

Gulle gift verzekeraar Univé voor Dorcas

De vrijwilligers van Dorcas Winkel Andijk werden blij verrast door verzekeraar Univé. De medewerkers van Univé Noord-Holland mochten allemaal een goed doel uitkiezen en een cheque van 250 euro uitreiken aan het doel van hun keuze. Ellis Wiechmann uit Andijk koos voor de Dorcas-winkel in haar woonplaats. Haar schoonmoeder Greet van der Stal is daar al jaren werkzaam. Woensdag 13 december was de feestelijke uitreiking van de cheque.

Dorcas is een christelijke hulporganisatie. Bij een ramp of crisis verleent Dorcas noodhulp en draagt bij aan wederopbouw. Tegelijkertijd investeert de organisatie in structurele oplossingen voor armoede en uitsluiting. En bereikt daarmee jaarlijks ruim een miljoen mensen.

Dorcas heeft verspreid over Nederland 43 kringloopwinkels, die volledig worden gerund door vrijwilligers. De opbrengsten hiervan komen ten goede aan projecten die Dorcas uitvoert in 14 landen in Oost-Europa, Oost-Afrika en het Midden-Oosten. Duizenden vrijwilligers en klanten dragen zo bij aan het werk voor mensen in nood. Bovendien draagt Dorcas bij aan een duurzame samenleving, door hergebruik van goederen te stimuleren en te faciliteren.

Voor meer informatie: zie www.dorcas.nl.

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen