maandag 27 mei 2024
spot_img

Haakvrouwen toeren heen en weer

Op de Veiling van Sarto kochten de dames Vriend, Ruiter en Buis de kavel van Jacquelien Haakman: een haakworkshop voor beginners bij Anouk Haakman van “Haakvrouw” in Medemblik. Inmiddels heeft deze avond plaats gevonden. Hieronder een impressie.
Met de auto van Jacquelien werden de dames voor de deur opgehaald en tijdens het ritje leerden ze mekaar een beetje kennen. Jacquelien ging zelf mee ter ondersteuning, want zelf is ze al ver gevorderd. Evenals Marjolein.

Bij het pand van “Haakvrouw” werden we met koffie en lekkers ontvangen en er schoven nog 6 beginners aan. In het mooie hoekwinkelpand aan het Bagijnhof hangen en staan prachtige haaksels: van kleding tot knuffels. Met aan de hoge wanden allerlei kleuren haakgaren en gereedschap. Alle cursisten kozen een bolletje katoen en kregen een haaknaald. Met stokjes, halve steken, losse en vaste haakten ze er op los. De ene na de andere toer werd opgezet en weer even snel uitgehaald. Het doel was om steken te leren en ze niet te laten vallen. Met veel tips en tools gingen de dames na 2 intensieve uren met dezelfde bol en de haaknaald huiswaarts. Maar niet na nog een laatste toertje langs een gezellige bar te doen.
Het gerucht gaat dat ze vast nog wel eens ergens aanhaken.

ADVERTEREN
in de Andijker?

klik hier voor INFO

Meest gelezen laatste 7 dagen